Policijski službenici Policijske stanice Prijedor 2, dana 22.08.2018. godine, lišili su slobode lice inicijala E.R. (1957) iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeno lice dana 21.08.2018. godine, oko 15,30 časova, u mjestu Čejreci, grad Prijedor, ispred jedne trgovačke radnje, nakon verbalnog sukoba, licu S.A. (1963) iz Prijedora, uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja, uputilo ozbiljne prijetnje po život, nakon čega se udaljilo sa lica mjesta.

Preduzimajući operativne i istražne mjera i radnje u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti navedenih krivičnih djela, policijski službenici su na licu mjesta, privremeno oduzeli automatsku pušku M-70 kao i određenu količinu pripadajuće municije.

Tokom daljih aktivnosti a uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru, dana 22.08.2018. godine, izvršeno je pretresanje kuće i drugih prostorija koje koristi lice E.R. te je tom prilikom takođe, pronađena i privremeno oduzeta automatska puška M-70 sa preklopnim kundakom i spremnikom za municiju.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv lica E.R. biće dostavljen izvještaj za krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

PU Prijedor