nikola dupaloNekadašnji igrač Košarkaškog kluba „Prijedor“, tridesetogodišnji Nikola Dupalo iz Novog Grada čest je gost u našem gradu.

Njegov nedavni boravak u kultnoj prijedorskoj kafani „Kod Neđe Debelog“ na nezaboravnoj „Čvarčijadi“ iskoristili smo za kraći razgovor tokom kojeg je Nikola najavio jedan interesantan događaj.

-U ponedjeljak 12. januara od 9.00 časova u teretani „Apolon“ u Novom Gradu pokušaću učiniti nemoguće i oboriti evropski rekord u broju urađenih uzastopnih trbušnjaka bez prekida, koji trenutno iznosi nevjerovatnih 30.000 ponavljanja – priča ovaj mladić koji se nalazi u izuzetnoj fizičkoj kondiciji.

Osim što je bivši košarkaš, javnosti je postao poznat nakon što je u septembru 2014. godine, zajedno sa prijateljem, biciklom napravio turneju duž čitave Republike Srpske – od Novog Grada do Trebinja.

nikola dupalo-majica na pruge-Često sam u Prijedoru, za koji me vežu brojni prijatelji i košarka. Trenirao sam u mlađim kategorijama KK „Prijedor“ a nastupao sam i za seniorsku ekipu. Rado dolazim u ovaj grad a priliku da budem dio istorijske „Čvarčijade“ nisam mogao da propustim – kaže Nikola koji očekuje da mu podršku u njegovom pokušaju obaranja rekorda daju i brojni Prijedorčani.

Buntovnik i ekscentrik, Dupalo već najavljuje da će uraditi bar 31.000 trbušnjaka i da će mu za ovaj podvig trebati manje od 24 sata.

-Ja i LeBron Džejms smo trenutno dva najspremnija čovjeka na svijetu, a ovaj rekord u trbušnjacima radim zbog sebe i svog psa Alekse – samouvjeren je Nikola.

Sve navijače, novinare ali i „nevjerne Tome“ pozvao je da u ponedjeljak, 12.01.2015. godine, uživo posmatraju rušenje rekorda, a takođe je najavio i svoj odlazak u Solun biciklom tokom ove kalendarske godine kod svoje pravoslavne braće Grka, u znak velikog poštovanja prema grčko-srpskom prijateljstvu.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com