srna-pavic-novinariPredsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić osudio je svaki teroristički akt u svijetu, pa i ovaj posljednji u Francuskoj i poručio da BiH mora dati svoj doprinos u borbi protiv terorizma.

“DNS energično osuđuje svaki teroristički akt, ali i one koji govorom, novcem ili bilo kojim drugim sredstvima podstrekavaju teroriste na ovakve gnusne činove”, rekao je Pavić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je naveo da BiH mora dati doprinos u borbi protiv terorizma, koji, kako kaže, ne poznaje granice niti nacije i moguć je svuda.

“To je zadatak svih nas. Ako svi nismo nosioci borbe protiv terorizma, onda ona neće uspjeti”, rekao je Pavić i dodao da svi imaju posebnu odgovornost da se bore protiv te pošasti.

On je istakao da se svi moraju prisjetiti početka rata u BiH devedesetih godina prošlog vijeka kada su svi mislili da do rata nikad neće doći.

“Svi su govorili da su odnosi tako dobri i da je sve idealno, a došao je rat. Isto tako moramo se postaviti i prema terorizmu i ne smijemo reći `kod nas neće, naši su odnosi dobri`. Neka su dobri, terorizam ne poznaje granice, niti poznaje nacije i zato je moguć svugdje”, rekao je Pavić.

U terorističkom napadu na satirični list “Šarli ebdo” u Parizu, 7. januara ubijeno je 12 ljudi.U terorističkim akcijama koje su uslijedili nakon toga živote je izgubilo još pet Francuza.

Osumnjičeni za teroristički napada 7. januara braća Said i Šerif Kuaši ubijeni su dva dana kasnije u akciji francuske policije u mjestu Damarten-an-Goel.

U znak solidarnosti sa žrtvama terorizma juče je u Parizu i održan Marš solidarnosti.

SRNA