Prva nagrada stručnog žirija putuje u Prijedor u ruke pobjednice 13. Radio festivala Radio Žepča Maši Drljača za izvedbu pjesme Kao u snu, nagradu publike osvojila je Marta Rimac iz Livna za izvedbu pjesme Da je tuga snijeg.

U subotu, 24. aprila 2021. godine u programu Radio Žepča s početkom u 10:30 upriličena je završnica ovogodišnjeg festivala.

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, organizacijski odbor festivala, odlučio je da i ove godine finale bude organizovano tako da nam se svi finalisti, kroz prethodno snimljene materijale, predstave u programu Radio Žepča, i partnerskih radio stanica.

Podsjećamo, kroz polufinalne emisije predstavilo se 16 takmičara.

Ovogodišnje finale izborilo je 9 takmičara iz Maglaja, Usore, Livna, Novog Travnika, Prijedora, Tešnja, Žepča, Rame/Prozora i Kreševa, a emisiju iz studija Radio Žepča izravno su prenosile i mnogobrojne partnerske radio stanice.

Prema zbiru ocjena stručnog žirija, prvo mjesto pripalo je Maši Drljača iz Prijedora s osvojenih 54 boda za izvođenje pjesme Kao u snu.
S dva boda manje, druga nagrada odlazi u Ramu Katarini Zadro i pjesmi s kojom se predstavila u finalu Rise up.

Ove godine treća nagrada otputovala je u Usoru, a istu je zaslužila Irma Katić za izvošenje pjesme Zaledi grijeh.

Stručni žiri sastavljen od vrsnih poznavatelja muzike, u sastavu: Sandi Crljić, ispred organizatora Festivala, Eniz Gabeljić iz Banovića, Muhamed Huseinbašić iz Odžaka, Najdan Starčević iz Zavidovića i Igor Hinger iz Vareša i ove godine imao je težak posao da presluša i ocijeni sve naše finaliste. Zbir glasova svih članova žirija odredio je i ovogodišnje pobjednike.

Organizator 13. Radio festivala Radio Žepča ove godine dodijelio je i nagradu publike koju je osvojila Marta Rimac iz Livna sa pjesmom Da je tuga snijeg , a koju je odredio zbir telefonskih glasova slušatelja koji su izravno glasali putem telefona.

Radio Žepče