Pilica
Budućnost: Omarska 0:2

Strijelac: Panić u 11. i 83. minuti
Sudija: Domazet Marko (Istočna Ilidža) Gledalaca: 100
Žuti kartoni: Lazarević, Radić, Pantić (Budućnost) Jaćimović (Omarska)
Crveni karton: Anđić Vladan(Omarska) u 49. minutu, dva žuta kartona.

Budućnost:
Radić S 6, Jović 6, Radić P 6, Rosić 6 (Vukotić 6), Milovanović 6, Stevanović 6 (Pantić 6), Alempić 6, Lazarević I 6, Drašković 6, Ivanović 6, Lazarević M 6 (Krajšumović -)
Trener: Slađan Stanković

Omarska:Jokić – (Trninić 6,5), Romanić B 6,5, Rosić 6,5 (Ratković 6,5), Romanić Darko 6,5 (Krecelj -), Panić 7,5, Grahovac 7, Anđić 5, Romanić Dragan 7, Jaćimović 7, Lajić 6,5, Vračar 7
Trener: Milenko Vuleta

Omarska je opravdala ulogu favorita i sa 2:0 je slavila na gostovanju kod Budućnosti. Ovo je bilo prvo gostovanje Omarske u mjestu kod Zvornika i nastavljena je serija dobrih rezultata Omarske u okviru Prve lige RS. Sa druge strane Budućnost I nakon sedma odigranih utakmica nije uknjižila ni jedan bod i nalazi se u veoma teškoj situaciji.

Omarska je odlično počela utakmicu i vidjelo se od samog starta da je došla po sva tri boda. U 11. minutu jedna tečna akcija Omarske, lopta dolazi do usamljenog Panića koji preciznim udarcem savladava golmana Radića i dovodi Omarsku u vođstvo od 1:0. Nakon tog pogotka i domaćin se otvorio, a Omarska je odigrala nešto slabije. Nije viđeno mnogo prilika do kraja poluvremena, te treba izdvojiti pokušaje dva Rosića. Rosić Darko iz ekipe Budućnosti je imao najbolju priliku za domaće, ali je njegov udarac sa desetak metara ukrotio Jokić, a sa druge strane najbolji strijelac Omarske Rosić Branko je iz neposredne šutirao glavom, ali je lopta otišla kraj desne stative, iako su je svi već vidjeli u golu. Tako je propustio priliku da već u prvom poluvremenu riješi pitanje pobjednika.

U 26. minutu zbog povrede teren je napustio golman Omarske Jokić Mladen, te je za prvi tim debitovao mladi Trninić Aleksa. Aleksa je već u debiju pokazao ono što u Omarskoj već svi znaju, da se radi o golmanu pred kojim je velika karijera, koji je u debitantskom nastupu oduševio sve prisutne, posebno svojom sigurnošću iako se radi o momku koji još nema ni 19 godina. Iz prvog poluvremena treba izdvojiti još dvije ‘’sporne’’ situacije. Prvo su gosti tražili penal zbog prekršaja nad Lajićem, a potom i domaći, ali je pištaljka sudije Domazeta u oba slučaja ostala nijema.

Stvari su se iznenada zakomplikovale u drugom poluvremenu. Već u 49. minutu glavni sudija pokazuje Anđiću drugi žuti karton i Omarska ostaje sa igračem manje. Utisak je da je Anđić prestrogo isključen. O tog momenta Omarska se malo povukla, a domaćin je imao više loptu u nogama. Ipak, Budućnost ni sa igračem više nije uspjela ozbiljnije ugroziti goste iz Omarske, koji su se dobro i organizovano branili i prijetili iz kontranapada. Kako se bližio kraj utakmice Omarska je bila sve opasnija i nakon nekoliko propuštenih prilika, najbolji akter današnje utakmice Panić Vedran je u 84. minutu razrješio sve dileme. Omarska je istrčala kontru (pet na dva) lopta je došla do Panića koji iskosa sa lijeve strane još jednim preciznim udarcem savladava golmana Radića I postavlja konačan rezultat, 2-0 za Omarsku.

Nakon tog pogotka, domaćin se predao, a Omarska je imala još 4-5 stopostotnih prilika da pobjedi još ubjedljivije, ali je golman Radić čudesno odbranio pokušaje Krecelja, Panića i Jaćimovića, pa je ostalo Budućnost-Omarska 0-2.

U sledećem kolu Omarska dočekuje Slaviju iz Istočnog Sarajeva, a Budućnost u Doboju kod ekipe Sloge. Ipak, prije utakmice sa Slavijom, Omarsku u srijedu čeka pravi spektakl, jer u okviru Kupa BiH na stadionu u Omarskoj gostuje premijerligaš Rudar iz Prijedora.

FK Omarska