Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, nastavljajući realizaciju kampanje „Budi oprezan-oružje nije igračka“, tokom novogodišnjih praznika, od tri lica oduzeli su vatreno oružje.

Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica od lica R.B. iz Kozarske Dubice oduzeli su dva pištolja kalibra 7,65mm sa pripadajućim okvirom i pet komada metaka, za koje lice posjeduje oružni list.

Oružje je oduzeto nakon što je R.B., bez dozvole za nošenje, nosio pištolj u ugostiteljskom objektu.

Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad od lica D.Č. iz Novog Grada oduzeli su plinski pištolj.

Prethodno je prijavljeno da je lice ispred porodične kuće u Novom Gradu ispalivši hitac nanijelo sebi povrede ruke.

Od lica M.Đ. iz Novog Grada oduzet je plinski pištolj nakon što se u mjestu Srednja Čađavica opština Novi Grad verbalno i fizički sukobio sa drugim licem iz Novog Grada.

Zbog počinjenih prekršaja, protiv navedenih lica, preduzeće se mjere u skladu sa Zakonom o oružju i municiji Republike Srpske.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve građane da poštuju zakonske propise koji se odnose na nabavku i držanje oružja i da svaku nezakonitu upotrebu vatrenog oružja prijave nadležnoj policijskoj stanici ili pozivom na broj 122.

Kako bi građani prestojeće božićne praznike proslavili u miru i bez neželjenih posljedica, apelujemo na građane da se suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava na mjestima i na način kojim se izaziva uznemirenost građana, podsjećajući da je u toku kampanja „ Petarde nisu igračke“.

PU Prijedor
Foto – ilustracija