Svečanom zakletvom Slobodana Javora, gradonačelnika Prijedora, počela je 16. redovna sjednica Skupštine grada Prijedora. Javor je, prije nego što je izabran za gradonačelnika, bio odbornik u lokalnom parlamentu.

” Ono što mogu da poručim našim sugrađanima je da ću isključivo raditi u interesu njih i da su svi sugrađani jednaki, da nema povlaštenih, a ono što moramo zajedno da radimo i pozicija i opozicija jeste da Prijedor bude bolji grad i tu će nam trebati podrška svih odbornika odnosno očekujem da izvršna i zakonodavna vlast apsolutno sarađuju”, poručio je Javor.

On je dodao da je u Prijedoru započeto dosta toga, a da je svakako jedan od prioriteta izgradnja savremene bolnice.

“Juče smo održali sastanak po tom pitanju i očekujemo da glavni projekat bude gotov vrlo brzo kako bismo mogli da nastavimo dalju proceduru, a tu su i infrastrukturni projekti , nastavak započetih u prošloj godini. Dosta je problema ostalo, a imamo i onih tri miliona koja smo dobili od Vlade Republike Srpske, gdje su potrošena dva, a ostao još jedan million i da građani očekuju nastavak radova već s proljeća”, rekao je Javor.

On je dodao da se nastavlja rekonstrukcija sportskih igrališta gdje su prioritet dječija igrališta i košarkaški tereni.

“U planu je izgradnja savremenog vrtića kako smo ranije najavili i realizaciju tog projekta očekujemo na proljeće”, rekao je Javor.

prijedorgrad.org