U “generalnoj probi” pred nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH, fudbaleri Rudar-Prijedora savladali su Slobodu iz Novog Grada rezultatom 3:0.

Meč koji je igran na Gradskom stadionu u Prijedoru bolje su otvorili gosti.

Imali su loptu više u nogama i stvorili nekoliko prilika ali je Šćekić bio na visini zadatka.

Igrala se 22. minuta kada je Knežević odlično izveo korner sa lijeve strane, najviši na prvoj stativi bio je Mandić koji je glavom pogodio za 1:0.

Osam minuta kasnije nakon solo prodora po desnoj strani oboren je kapiten Jakupović a sudija Panić je opravdano pokazao na penal.

Najstrožu kaznu izveo je Mandić ali je njegov udarac odlično odbranio golman Trako.

Minutu kasnije nakon akcije sa Dojčinovićem pokušao je jakupović ali je golman gostiju opet bio uspješan.

Ipak, ni on nije ništa mogao kada je u 33. minuti mandić “uhvatio” volej na oko 25 metara od gola i poslao loptu pod prečku pravim evro golom za 2:0.

Igrala se 40. minuta kada je Asani sa lijevog krila ubacio prema sredini, na loptu je natrčao, u ovom meču odlični Knežević, ali Trako se opet istakao pa se na odmor otišlo sa dva gola prednosti za domaće.

U nastavku je trener Prijedorčana Tešić na teren poslao novu postavu.

Na golu je ostao Šćekić a prvih 10-ak minuta nastavka i nedavno pridošli Nermin Hodžić kojeg je potom zamijenio Marmat.

Iako je bila u zaostatku ekipa Slobode nije ponudila ništa bolju igru u drugom poluvremenu.

Sa druge strane, “rezervisti” Rudar-Prijedora su željeli da pokažu da za neke od njih ima mjesta u prvoj postavi.

Najagilniji je bio Andrej Bosnić a za svoj trud nagrađen je u finišu meča.

Desetak minuta prije kraja šutirao je ovaj mladi igrač sa 20-ak metara, golman Slobode nije baš najbolje reagovao pa je lopta završila pod prečkom za konačnih 3:0.

Rudar-Prijedor je susret počeo u sastavu: Šćekić, Dojčinović, Pavlović, Sadiku, Asani, Redžić, Hodžić, Knežević, Santos, Jakupović, Mandić.

U drugom dijelu meča igrali su: Šćekić, Zekanović, Danilović, Alibegović, Marić, Burazor, Radulović, Hodžić(Marmat), Bosnić, Amoa, Kulenović.

Prvi meč u nastavku sezone Prijedorčani igraju u nedjelju, 27. februara, a protivnik je lider na tabeli, ekipa Zrinjskog iz Mostara.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com