Omarsku neće pa neće. Nije Omarska nadigrana ni u Prnjavoru, ali je poražena sa 2-0.

Pehovi se nastavljaju pa je i u ovom susretu Omarska igrala bez čak 5 igrača: Jokić Mladena, Romanić Dragana, Anđića, Marmata i Lajića.

Posebno zabrinjava povreda Marmata, koja je možda i ozbiljnije prirode.

U prvom poluvremena viđena je dosta mirna utakmica sa blagom inicijativom Ljubića i igrom uglavnom na sredini terena. Ipak, u 21.minutu Ljubić je poveo iz jednog naizgled bezopasnog napada.

Segić je centrirao loptu u šesnaesterac, djelovalo je da će biti lak plijen golmana Begovića, ali Begović ne uspjeva uhvatiti loptu, a poklon koristi iskusni Žižak i uspjeva zatresti mrežu Omarske.

Nakon toga, treba izdvojiti dvije dobre prilike Panića, ali oba puta je Dabić bio uspješniji. U 37. minutu Čudić je sjajno probio po desnoj strani, odlično uposlio Segića, ali je njegov udarac sjajno izblokirao Ratković i spriječio siguran pogodak.

Do kraja poluvremena Omarska je zaprijetila još jednom, ali Panić i Jaćimović su slabo šutirali i na odmor se otišlo sa vođstvom Ljubića od 1:0.

U drugom poluvremenu, očekivano, domaćin se povukao, prijetio iz kontranapada, a Omarska je imala inicijativu, ali jalovu, bez ijednog pravog šuta po golu. Zaprijetio je Ljubić u 50. i 59. minutu ali su oba puta napadači iz Prnjavora za malo zakasnili i nisu uspjeli ugroziti gol Begovića.

Najopasnije pred golom domaćina je bilo u 72. minutu kada je u odličnoj prilici bio Krecelj, ali je njegov šut iz velike gužve izblokirao Žižak.

U 77.minutu školska kontra Ljubića, Begović uspjeva zaustaviti pokušaj Čudića, ali na loptu natrčava najbolji akter susreta Aleksandar Žižak i postavlja konačnih 2-0.

Nakon toga, do kraja utakmice nije bilo prilika i Ljubić je došao do vrijednih bodova.

Igrači Ljubića su zbog značaja utakmica bili veoma grubi, posebno prema Jaćimoviću i Paniću, a Panić je u finišu morao napustiti teren nakon niza zaista grubih prekršaja. Ipak, nadamo se da povreda nije ozbiljnije prirode i da bi Panić trebao biti spreman za sledeću nedjelju.

Definitivno, Omarska ima ogromnih problema sa realizacijom, teško ulazi u šanse i moraće mnogo raditi na tom segmentu, ako želi da se vrati na pobjednički kolosijek. Ipak, igra je tu, nadamo se da će i pehovi prestati.

Za sledeću utakmicu svi igrači imaju pravo nastupa, nadamo se da se niko neće povrijediti u toku sedmice i da ćemo napokon kompletni dočekati Podrinje iz Janje. Ta utakmica je sada postala već veoma bitna za Omarsku jer se pobjeda nameće kao imperativ, kako ne bismo ušli u opasnu zonu. Ljubić u sledećem kolu gostuje kod Sloge u Doboju.

Prnjavor: Ljubić – Omarska 2:0

Strijelci: A.Žižak ‘21 ‘77
Sudija: Ajder Vanja (Banjaluka). Gledalaca:100.
Žuti kartoni:Radaković, Božić, Žižak B, (Ljubić) Grahovac, Romanić Darko, Panić (Omarska)

Ljubić:
Dabić 6,5, Radaković 6,5, Radonjić 7, Jagodić 7, Segić 6,5 (Milanović 6,5), Žižak A 7,5, Subić 6, Božić 6,5 (Žižak B -), Čudić 7 (Javorac -), Ćetojević 65 (Grahovac -), Bobić 6,5
Trener: Milan Stanivuković

Omarska:
Begović 6, Ratković M 6, Zdjelar 6 (Gavranović 6), Romanić B 6, Nišević 6, Romanić Darko 6 (Krecelj -), Panić 6 (Jokić Marko -), Grahovac 6, Jaćimović 6, Vračar 6 (Stojnić -), Rosić Đ 6
Trener: Milenko Vuleta

Fk Omarska
Foto – Aleksandar Atić