U derbi susretu 15. kola Regionalne lige RS-Grupa “Zapad”, ekipa FSA Prijedor je ostvarila ubjedljivu pobjedu protiv Lijevča iz Nove Topole rezultatom 3:0.

Ovim trijumfom Prijedorčani su ostali na čelu tabele iako treba reći da drugoplasirana ekipa 13 Skojevki iz Grbavaca ima dva boda manje i meč manje.

Izabranici trenera Bašića su u meč na stadionu “Poljana” ušli sa velikim samopouzdanjem nakon prethodnog gostujućeg trijumfa u Kozarcu protiv ekipe Bratstva koji ih je i doveo na vrh tabele.

Napadali su domaći od početka duela, pokušavali su, prije svega, najistureniji igrači Borislav Mikić i Nemanja Marinović pogoditi mrežu gostiju ali je golman Kačavenda imao nekoliko dobrih intervencija ali i dozu sreće jer onda kada bi bio savladan lopta bi prošla tik pored stative ili prečke.

Sve ono što nisu uspjeli u prvom poluvremenu kada su mreže mirovale, igrači FSA Prijedor su “naplatili” u nastavku.

Kapiten Mikić je bio najpribraniji u 64. minuti za vođstvo domaćih a 10 minuta kasnije još jednu loptu je smjestio iza leđa Kačavende.

Konačnih 3:0 postavio je “rezervista” Babić u 79. minuti.

Prijedorčani su nakon 15 utakmica na čelu tabele “Zapada” sa 30 osvojenih bodova a u narednom kolu idu u goste ekipi Plamena iz Donjeg Vodičeva.

Na kraju i dvije zanimljivosti sa ovog susreta.

Ekipa FSA Prijedor je nastupila u žutim dresovima svojih sportskih prijatelja iz OFK Berek Prijedor pošto su gosti iz Nove Topole došli samo sa crvenom garniturom u kojoj inače Prijedorčani uvijek nastupaju na domaćem terenu što je i najavljeno na startu prvenstva.

Među sudijskom trojkom, kao prvi pomoćnik, našla se Banjalučanka Tanja Račić, sudija sa FIFA znakom.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com