U Pozorištu Prijedor održana je svečana akademija povodom 30 godina od formiranja Trećeg bataljona 43. motorizovane brigade. Riječ je o jedinici koja je od početka do kraja rata uspješno izvršavala sve zadatke i suočavala se sa brojnim nedaćama. Pripadnici ovog bataljona danas se s ponosom sjećaju tih vremena.

“Ratovali smo na izuzetno mnogo ratišta. Gdje god je bila potreba, slao nas je Prvi krajiški korpus da pomognemo i mi smo to sve završavali”, prisjetio je komandant ovog bataljona, Draško Vujić.

Bila je ovo jedna od najuspješnijih jedinica tokom rata, tvrdi Ranko Kolar, vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Grada Prijedora.

“Imao sam priliku da često budem sa njima u dejstvima. To su sve bili iskusni i dobri borci. Zahvalni smo svim pripadnicima Bataljona, a naročito onima koji su dali živote za Republiku Srpsku”, dodao je on.

Povodom tri decenije od formiranja pomenutog bataljona, sutra će u Crkvi Svetog proroka Ilije na Urijama biti služena liturgija, a nakon toga u parohijskom domu biće upriličena izložba ratnih fotografija.

kozarski.com