Kako je navedeno na facebook profilu preduzeća Komunalne usluge Prijedor, u našem gradu su jutros ponovo gorjeli kontejneri za odvoz smeća.

Sve se desilo u Kozarskoj ulici u naselju Urije (raskrsnica sa Prvomajskom ulicom), a ovo nije prvi put da su u potpunosti ili djelimično izgorjeli kontejneri na ovoj lokaciji i da vatrogasci moraju intervenisati.

-Za sada nemamo informacije da li su zapaljeni namjerno ili usljed neodgovornog ponašanja pojedinaca koji odlažu užareni pepeo u kontejner, ali nakon obavljenog uviđaja od strane pripadnika PU Prijedor, nadamo se da će se otkriti počinioci – navode iz ovog preduzeća.

Oni su se zahvalili prijedorskim vatrogascima na brzoj intervenciji, na gašenju i sprečavanju širenja požara i na svemu onome što se moglo još gore desiti, da nisu brzo reagovali.

-O pričinjenoj šteti i angažovanju naše firme da se uredi i ponovo opremi ovo kontejnersko mjesto je isuviše i pisati – navode iz Komunalnih usluga Prijedor u svojoj objavi.

Inače, u kontejnerima koji služe za odlaganje otpada nerijetko se odlažu i zapaljive materije, naročito pepeo iz peći na drva koje koriste mnogi naši sugrađani.

Prema nezvaničnoj statistici objavljenoj na Facebook stranici, u protekloj 2022. godini Teritorijalna vatrogasno spasilačka jedinica Prijedor imala je ukupno 467 intervencija od kojih su 24 bile vezane za požare kontejnera za smeće što čini čak pet odsto od ukupnog broja.

Da su požari kontejnera sve učestaliji pokazuje i podatak da su u prva tri mjeseca ove godine prijedorski vatrogasci-spasioci gasili već devet požara kontejnera.

Tekst – www.prijedordanas.com
Foto – Komunalne usluge Prijedor