U Muzeju Kozare u četvrtak 6. aprila sa početkom u 19 časova biće otvorena izložba Borisa Eremića, akademskog slikara i člana Udruženja likovnih umjetnika Prijedor.

Izložba nosi naziv “Razgovorima sa đedom”.

Eremić je bio dugogodišnji predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Prijedor

Boris Eremić je rođen 1981. godine u Prijedoru. Diplomirao 2008. na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, smjer slikarstvo u klasi profesora Radomira Kneževića.

Imao je do sada 7 samostalnih i preko 1oo kolektivnih izlož5i u Prijedoru, Banjoj Luci, Beogradu, Veneciji, Nišu, Trentu, Ankari, Briselu itd. Djela mu se nalaze u kolekcijama širom svijeta od Australije, Tajvana, Amerike i Evrope. Učesnik je više od 30 likovnih kolonija u zemlji i svijetu. Učestvovao je u scenografiji za holivudski, biografski film o Nini Simon. Jedan je od osnivača umjetničke grupe Tač.ka i međunarodne art laboratorije – Ars Kovara. Član je umjetničkog savjeta Muzeja Kozare i najstarije likovno-ekološke kolonije u Republici Srprskoj- Bardača

Posljednjih 10 godina koordinator je međunarodnog projekta „Prijedor grad murala” kroz koji pokušava etablirati Prijedor kao grad slikara na evropskoj mapi, stvaranjem jednog novog kulturno-turističkog brenda. Na čelu Udruženja likovnih umjetnika je od 2011. do 2022. godine sa kojim organizuje mnogobrojne izložbe. U okviru pedagoškog rada vodi i školu slikanja posljednjih 12 godina u kojoj nastoji da promoviše i usmjeri mlade, talentovane učenike. Iz ove škole je do sad izašlo preko 30 diplomiranih slikara, grafičara, arhitekata i dizajnera. Živi i radi u Prijedoru.