U prostorijama Policijske uprave Prijedor danas je održan sastanak načelnika Policijske uprave Prijedor Dragana Milojice i gradonačelnika Grada Prijedora Slobodana Javora, sa saradnicima.

Na sastanku je razgovarano o stanju bezbjednosti na području operativne nadležnosti Policijske uprave Prijedor koje je ocijenjeno kao zadovoljavajuće, uz istaknut značaj saradnje Policijske uprave i Gradske uprave u pogledu realizacije svih zajedničkih projekata i planiranih aktivnosti.

Jedan od projekata koji je trenutno u fazi realizacije je uspostavljanje sistema video nadzora na području grada Prijedora koji će funkcionisanjem u punom kapacitetu, sa aspekta bezbjednosti, doprinijeti efikasnijem djelovanju policijskih službenika, posebno kada je u pitanju rasvjetljavanje krivičnih djela.

Zaključak sastanka je dobra saradnja ovih institucija koje će u narednom periodu uložiti zajedničke napore u ostvarenju zajedničkog cilja na očuvanju lične i imovinske bezbjednosti građana na području Grada Prijedora.

PU Prijedor