Na osnovu člana 24. Statuta Agencije “PREDA-PD” br. UO 09/13 v.d. direktor Razvojne agencije za razvoj grada Prijedora “PREDA”, o b j a v lj u j e

J A V N I P O Z I V ZA PRIJAVU POLAZNIKA ZA POHAĐANJE OBUKE „TRUCK DISPATCH/TRACK AND TRACE SPECIALIST“

Razvojna agencija grada Prijedora „PREDA“ u okviru gradske mjere „Kreiranje i izvođenje programa obuke i prekvalifikacije prema aktuelnoj potražnji na tržištu rada (u daljem tekstu: Projekat), finansirane iz Budžeta Grada Prijedora, organizuje obuku „Truck dispatch/track and trace specialist“. Projekat se realizuje u partnerstvu sa Gradom Prijedorom i Odjeljenjem za privredu i preduzetništvo.

U skladu s tim, Razvojna agencija grada Prijedora „PREDA“ upućuje Javni poziv svim zainteresovanim licima, da se prijave za pohađanje obuke „Truck dispatch/track and trace specialist“.

Program obuke čini teorijski dio u trajanju od 20 časova, tokom kojeg će se polaznici upoznati sa osnovnim i relevantnim pojmovima „trucking“ industrije, te radom i obavezama jednog „truck dispatcher-a“, a koji obuhvata sledeća dva modula:

1.Logistics Theory (Supply Chain, Industry Cake, Meet the Players, Shipper & Receiver, Dispatcher logs)
2.Into Dispatch (USA Maps, Equipment, Documents, ELD & HOS, Load Boards)

Predavanja će se vršiti isključivo i u potpunosti na engleskom jeziku.

Nakon 20 časova osnovnog teoretskog predavanja, 4 najbolja polaznika koji pokažu veliko interesovanje i razumjevanje za posao dispečera, dobiće priliku da prođu po dodatnih 30 časova kancelarijske praktične obuke (postoji mogućnost i uključivanja većeg broja polaznika za prolazak kancelarijske praktične obuke).

Teoretska i praktična obuka će se obavljati u prostorijama „Prijedor Circle Hub-a“ Razvojne agencije “PREDA” i Eli technologies u Prijedoru.

Za sve odabrane polaznike, obuka će biti BESPLATNA.

PRIHVATLJIVI KANDIDATI

Obuka nije ograničena vrstom i nivoom školovanja i namijenjena je svima koji žele da rade u „outsourcing“ industriji na engleskom jeziku čije odlično poznavanje je i jedini uslov prilikom prijavljivanja na obuku. Prednost će imati nezaposleni mladi sa područja grada Prijedora do 30 godina i sa poznavanjem rada na računaru, odnosno ukoliko su već radili u „outsourcing“ industriji ili sličnim poslovima.

ODABIR POLAZNIKA

Odabir polaznika za neformalnu obuku će vršiti komisija imenovana od strane v.d. direktora Razvojne agencije grada Prijedora „PREDA“. Planirani broj polaznika je 10. Ako se na Javni poziv prijavi više od 10 kandidata, Komisija će prilikom izbora, izvršiti bodovanje prijave u skladu sa uslovima prihvatljivih kandidata, te ulazni intervju koji će se obaviti sa svakim prijavljenim kandidatom pojedinačno.

Za prijavljivanje na Javni poziv neophodno je dostaviti ispunjeni Prijavni obrazac, te prateću dokumentaciju (ukoliko je relevantno) za dokazivanje činjenica iz Prijavnog obrazca.

Rok za dostavljanje prijava je najmanje do 20.04.2022. godine do 12 časova, odnosno do popune planirane grupe polaznika.

Prijave se mogu dostaviti putem mail-a na: obuke@predaprijedor.com (kontakt informacije na telefon +387 52 240 411) ili lično u prostorije Razvojne agencije grada Prijedora „PREDA“ (adresa: Poslovni centar Prijedor, Aleja kozarskog odreda 9, 79101 Prijedor – bivša upravna ugrada fabrike „Celpak“).

“Preda” Prijedor
Foto – ilustracija