Sjajna igra fudbalera “Omarske” u 24. kolu Prve lige Republike Srpske.

Na stadionu u Omarskoj gdje se okupilo više od 600 gledalaca srušen je lider šampionata, ekipa “Krupe” iz Krupe na Vrbasu.

Domaći su slavili sa minimalnih 1:0 ali potpuno zasluženo.

Već na početku meča se mogla vidjeti zamisao trenerskog dvojca Jelisavac-Krecelj.

“Omarska” se postavila čvrsto, ratnički, presingom pokušavala onemogućiti kreativnost gostiju, uz želju da zaprijeti iz kontranapada.

Upravo jedna takva akcija na isteku 5. minute prethodila je vođstvu domaćih.

Rastoka je duboko sa svoje polovine terena uputio odličnu loptu za Kopanju, on je pretrčao odbrambenog igrača “Krupe” i šutirao sa 18 metara pored golmana Damjanovića koji je istrčao na ivicu kaznenog prostora.

Lopta je završila u mreži gostiju za veliku radost domaćih navijača.

U nastavku prvog dijela igre “Krupa” je imala dobru šansu ali je Vujičić bio siguran a golman domaćih je uz pomoć svojih odbrambenih igrača riješio gužvu pred svojim golom kada se lopta šetala pred gol linijom.

Primjetna je bila velika požrtvovanost svih igrača “Omarske” koji su izgarali na cijelom terenu, uklizavali i blokirali šuteve i ubacivanja gostiju.

Nakon što je sudija Bokić označio kraj prvog dijela igre došlo je i do koškanja na terenu, ali su se strasti smirile odlaskom igrača u svlačionicu.

Nastavak meča donio je nove pokušaje “Krupe” da stigne do izjednačenja uz promjenu formacije na terenu, međutim domaći su nastavili tamo gdje su stali nakon prvih 45 minuta, hrabro i borbeno uz podršku vjernih navijača.

Gosti su imali jalovu inicijativu, a “Omarska” se ponovo oslanjala na kontranapade.

Imali su nekoliko situacija da udvostruče prednost ali su to spriječili nespretnost napadača i sjajne intervencije Damjanovića u par navrata.

Nakon kontakta Kopanje i golmana gostiju u 83. minuti sudija Bokić je dosudio penal za domaće.

Rastoka je namjestio loptu na bijelu tačku, gađao donji desni ugao gola Damjanovića ali je čuvar mreže lidera ponovo bio na visini zadatka pa je odbranio ovaj šut.

Do kraja su igrači “Krupe” uzalud pokušavali da stignu barem do izjednačenja, dok su domaći znalački čuvali loptu i trošili vrijeme.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka uslijedilo je zasluženo slavlje igrača i navijača “Omarske”.

Ova tri (ne)očekivana boda u duelu sa liderom šampionata mnogo će značiti “Omarskoj” u borbi za opstanak što je i glavni cilj ekipe.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com