Omarska: Krupa 1:0

Strijelac: Kopanja u 5. minuti
Sudija: Bokić Stefan (Bileća)
Gledalaca:950
Žuti kartoni: Vujičić, Zdjelar, Rastoka, Jovičić, Vračar. Krecelj (Omarska) Damjanović, Babić, Perović, Dujaković, Đekić, Lelli (Krupa)

Omarska
Vujičić, Zdjelar (Romanić Darko), Rastoka, Grahovac, Anđić, Stojnić, Kopanja (Šunić), Jaćimović, Banović, Jovičić (Ratković), Vračar
Trener: Zlatko Jelisavac

Krupa
Damjanović, Redžić, Babić, Perović, Dujaković, Đekić (Hadžić), Mitrović (Ristanović), Penić (Nikodinović), Petrović (Krneta), Lelli, Bošnjak (Mrzić)
Trener: Ilić Vladimir

Veličanstvena pobjeda Omarske protiv lidera prvenstva Krupe.

Nošena podrškom navijača koji su i danas ispunili tribine, igrači Omarske su pružili svoj maksimum, igrali veoma borbeno i na kraju zasluženo slavili.

Krupa je pokazala da je najbolja ekipa u ligi, ali danas su fudbaleri Omarske bili bolji i pobjedili sa 1-0.

Prelijep fudbalski dan u Omarskoj, pune tribine, navijanje, muška borba obe ekipe, bez puštanja, bez dogovaranja, utakmica kakva vraća vjeru u fudbal i vraća publiku na stadion.

Utakmica je odlučena već u 5.minutu.

Rastoka je idealno uposlio Kopanju, koji je umakao odbrani gostiju i savladao istrčalog Damjanovića.

Svi su tada očekivali goleadu i niko nije mogao ni pretpostaviti da će to biti konačan rezultat utakmice.

Nakon toga, očekivano, Krupa je preuzela inicijativu, a Omarska se borbeno branila i prijetila iz kontranapada.

Iako je Krupa napadala, nije stvorila mnogo stopostotnih prilika.

Faktički najbolju priliku Krupa je imala već u 14. minutu kada je Perović izašao sam pred Vujičića, ali je Vujičić sjajno intervenisao i spriječio izjednačenje.

Nakon toga, viđena je teška borba, uglavnom na sredini teren bez većih opasnosti. Po završetku poluvremena došlo je do veće gužve i podizanja tenzija.

Stiče se utisak da je sudija morao isključiti bar Petrovića iz Krupe, ali se odlučio samo da podijeli po jedan žuti karton. Izazvalo je to burne reakcije i proteste domaće publike.

U drugom poluvremenu, Omarska je sjajno izgledala na terenu. Krupa je držala loptu, ali je bila bezopasna, a Omarska je stvorila tri stopostotne prilike.

Prvo je Vračar u 71. minutu izveo sjajnu solo akciju, izašao sam pred golmana gostiju, ali Damjanović mu ulazi u udarac i brani. Potom sjajna kontra Omarske, Kopanja snažno šutira, ali ponovo brani golman gostiju.

I onda u 84. minutu, Kopanja je ponovo sam pred Damjanovićem, koji ga ruši, a sudija Bokić pokazuje na penal.

Penal je izveo Rastoka, ali je njegov udarac sjajno odbranio Damjanović, tako da je golman Damjanović bio najbolji akter kod gostiju i spriječio da se utakmica i ranije odluči.

Na svu sreću, Omarska nije do kraja kažnjena za svoje promašaje i ostalo je 1-0 Za veliko slavlje navijača i igrača Omarske.

Ova pobjeda mnogo znači u borbi za opstanak i mnogo znači na polju samopouzdanja nakon nesretnih poraza protiv Slavije i Kozare.

U sledećem kolu, već u srijedu, Omarska gostuje kod odlične ekipe Laktaša, a Krupa dočekuje Kozaru.

Da naša današnja pobjeda bude još veća, pobrinuli su se naši vjerni navijači, članovi i simpatizeri koji su skupili novčana sredstva sa kojima smo isplatili troškove odigravanja današnje utakmice – nalog za službena lica u iznosu od 1.800 KM.

Veliko hvala ispred Uprave i igrača kluba:
Mario Marić, Mladen Marić, Dragoja Jokić, Goran Starčević, Marko Surtov, Ivanko Jokić, Radenko Vučkovac, Mladen Jokić, Dražen Jokić, Slobodan Jokić, Ranko Smiljanić, Darko Marić, Marko Marić, Nemanja Jokić, Miloš Jokić, Đorđe Jokić, Vojo Berić, Meldijan Predojević, Mladen Surtov, Slaviša Jokić, Vladimir Jokić, Rajko Smiljanić, Milenko Danić, Boris Jokić, Boris Janjić i Predrag Jokić

FK Omarska