Mještani prijedorske mjesne zajednice Orlovača tradicionalno su se okupili kako bi uredili prostor oko društvenog doma i mjesne ambulante, a sve sa ciljem da skrenu pažnju na značaj očuvanja životne sredine i simbolinog obilježavanja Dana planete Zemlje.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Ranko Jakovljević rekao je da mještani svake godine u aprilu čiste prostorije i krug društvenog doma, gdje se nalazi spomenik poginulim borcima ovog naselja, kao i ambulante porodične medicine.

“Ovdje je četrdesetak mještana svih uzrasta i mi svi zajedno želimo da doprinesemo da naše okruženje bude uredno i čisto”, istakao je Jakovljević.

Predsjednik mjesnog odbora Udruženja penzionera Mira Marčetić rekla je da su se penzioneri veoma rado odazvali da učestvuju u akciji i da će tokom dana posaditi cvijeće na ovom prostoru.

Mještanin Dragoslav Kabić naglasio je da je ovo tradicionalna akcija koja se svake godine organizuje uz podršku Gradske uprave, te da je ovo lijep primjer kako se građani sami organizuju i vode brigu o svojoj okolini i prikupljanju smeća, a što samo može da bude podstrek i drugim mjesnim zajednicama da uređuju prostor gdje žive.

Obilježavanju Dana planete Zemlje danas su se pridružili i mladi iz Gradske organizacije SNSD-a koji su centar grada uljepšali novim sadnicama.

Predsjednik mladih SNSD-a Prijedor Ognjen Vukojević potvrdio je novinarima da će tokom dana na tri lokacije posaditi nove sadnice drveća i to ispred zgrade Gradske uprave, na ulazu u ljetnu baštu i prostoru kod gradske čitaonice i Turističke organizacije grada.

SRNA