Nastavlja se veoma težak raspored Omarske. Već u nedjelju Omarska dočekuje ekipu Tekstilca iz Dervente, direktnog rivala u borbi za opstanak.

Može se reći da sada kreće prava borba. Konkretno, Omarska je u prvih osma proljetnih kola pet puta gostovala, a osim toga igrala je protiv svih najkvalitetnijih ekipa u ligi: Zvijezde 09, Krupe, Slobode i Laktaša. Sada je pred Omarskom devet utakmica od kojih pet kod kuće i to protiv direktnih rivala u borbi za opstanak: Tekstilca, Famosa, Ljubića, Željezničara i Slobode iz Mrkonjić Grada. Slobodno se može reći da je pred Omarskom pet finala. Sa svih pet pobjeda kod kuće sigurno ostajemo u ligi i ne trebamo se plašiti ni nekakvih kuhinja i bilo kakvih mešetarenja.

Već u nedjelju dočekujemo Tekstilac, sa imperativom pobjede. Više zaista nije bitno koga nema, jer oni koji izađu na teren moraju dati i poslednji atom snage kako bi se osvojili veoma značajni bodovi. Ipak, treba istaći da će izostati Banović, Jovičić i Romanić Darko. Ono što raduje je činjenica da je Omarska u poslednje četiri utakmice odigrala veoma dobro, čak odlično iako je osvojila samo tri boda. Ukoliko nastavi sa ovakvim igrama , biće sigurno bodova.

Zato u nedjelju, svi na stadion, da podržimo naše momke i da se svi zajedno radujemo novoj pobjedi Omarske.

Međusobni susreti

Omarska je protiv Tekstilca odigrala ukupno deset susreta, sve nakon rata u okviru druge lige RS. Tekstilac je ekipa koja nam odgovara i protiv koje smo uglavnom bilježili dobre rezultate, te doživjeli samo jedan poraz. Prve tri posleratne sezone smo zajedno bili u drugoj ligi – grupa Prijedor. U okviru sedmog kola smo gostovali u Derventi i zabilježili prvu poslijeratnu gostujuću pobjedu, 3-2. Miljević je postigao dva gola, a Delić jedan. I u sledećoj sezoni smo oba puta savladali Tekstilca, teže u Omarskoj gdje je pobjednika odlučio Sijena. Tek u trećem domaćem susretu u Derventi, Tekstilac je uspio odigrati neriješeno i osvojiti bar bod. Nakon desetogodišnje pauze putevi su nam se ponovo ukrstili u sezonama 2008/09 i 2009/10 i opet je Omarska bila uspješnija, s tim da je i Tekstilac u proljeće 2009 godine uspio zabilježiti prvu pobjedu od 1-0.

15 7 3 5 22-22
96 4-1 3-2
97 1-0 2-0
98 4-2 0-0
09 2-0 0-1
10 1-1 4-3
14 0-3 0-5
22 0-0 0-1
23 1-3

FK Omarska