Počeo je prvi upisni rok u srednje škole, koji traje do 30. juna. Sve škole u Prijedoru upisuju po četiri odjeljenja, osim Elektrotehničke škole koja upisuje pet.

Pored junskog, učenici imaju na raspolaganju i julski upisni rok.

Kao i svake godine prilikom upisa u srednju školu, najveća gužva bila je ispred Medicinske, Elektrotehničke i Mašinske škole.

Interesovanja nije manjkalo ni za Ugostiteljsko-ekonomsku školu.

Iz Elektrotehničke škole navode da upisuju pet odjeljenja zato što je u prethodnim godinama vladalo veliko interesovanje za ovu školu, pa su htjeli da što više učenika upiše željeno zanimanje.

”Mi ove školske godine upisujemo pet odjeljenja, 120 učenika. Obrazujemo učenike dva odjeljenja za smjer infomacionih tehnologija, te po jedno odjeljenje tehničara elektronike, autoelektričara i električara-elektroinstalatera”, rekao je direktor Zoran Mršić.

Rezultati za učenike koji imaju preko 60 bodova, biće poznati već krajem sedmice. Za učenike koji imaju manje od 60 bodova, upis počinje u ponedjeljak, 26. juna.

“Za svu djecu ima mjesta, a da li će upisati željeno zanimanje, zavisi isključivo od rezultata koje donose iz osnovne škole”, rekla je Dražena Mršić, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola.

Prvi upisni rok traje do 30. juna, a drugi od 3. do 14. jula. Prijedorske osnovne škole završilo je oko 540 učenika.

kozarski.com