Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor rukovodiocu prijedorske jedinice “Voda Srpske” Nenadu Grciću koji je uhapšen u subotu zbog sumnje da je tražio i primio mito u iznosu od 2.000 evra.

Grciću su na teret stavljena krivična djela trgovina uticajem i primanje mita.

Otkrivamo ko je uhapšen u Prijedoru u akciji “Sliv”: Rukovodilac tražio i uzeo mito – FOTO

“Osumnjičenom N.G. je određen pritvor u trajanju od najduže mjesec dana, koje je po ovom rješenju može trajati do 17. jula”, saopštio je banjalučki Okružni sud, dodajući da je pritvor određen zbog bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke ili prikrivanjem dokaza.

Grcić je uhapšen u akciji “Sliv” koju su sproveli Uprava za organizovani i teški kriminalitet (UOTK) MUP-a RS i Republičko javno tužilaštvo. Iz policije je ranije saopšteno da je Grcić tražio i primio novac kako bi pogodovao u legalizaciji izgrađenog cjevovoda u putnom pojasu, odnosno propusta za vodu.

Pretresi u Prijedoru: Uhapšen radnik “Voda Srpske” – FOTO

Kako saznaje Una Grcić je od čovjeka za sebe tražio 4.000 KM. Prvi dio novca, u iznosu od 1.000 evra, uzeo je krajem prošle godine. Ostatak novca, odnosno dodatnih 1.000 evra, oštećeni mu je isplatio u subotu 17. juna i to u označenim novčanicama.

Primopredaju su pratili inspektori UOTK i nakon što je Grcić pokupio pare od oštećenog, usljedilo je hapšenje službenika “Voda Srpske”

unaworld.com/ba