Okružni sud u Prijedoru odredio je jednomjesečni pritvor Miloradu Cvjetojeviću (25) iz Bosanske Krupe, osumnjičenom za ubistvo Jasmina Selimagića (36) koga je u petak naveče izreštao hicima iz automatske puške u kafiću u naselju Urije u Novom Gradu.

Cvjetojeviću je na teret stavljeno krivično djelo teško ubistvo sa umišljajnim dovođenjem u opasnost života drugih, budući da je u trenutku pucnjave u kafiću bilo prisutno više osoba.

Zločin snimile nadzorne kamere, Cvjetojević priznao ubistvo Selimagića

Za to djelo prijeti mu kazna od najmanje deset godina zatvora ili doživotni zatvor.

Tereti se i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja, jer je posjedovao automatsku pušku čije je držanje građanima zabranjeno.

Sumnja se da je Jasmin Selimagić ubijen zbog osvete

Okružni sud u Prijedoru saopštio je da je pritvor određen zbog bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke ili prikrivanjem dokaza, ali i zbog težine krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu rezultiralo uznemirenjem javnosti.

Kao što je Una pisala Cvjetojević je tokom saslušanja u Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru u potpunosti priznao zločin, do detalja opisujući šta je tome prethodilo.

Detalji ubistva u Novom Gradu: Iz kafane otišao po pušku i u žrtvu ispalio čitav okvir

Kritične večeri Selimagić mu je dobacivao i Cvjetojević je otišao po pušku, da bi se potom vratio u kafanu i u Selimagića ispalio čitav okvir iz automatske puške.

Na tijelu ubijenog otkriveno je 26 prostrijelnih rana.

U Novom Gradu izrešetan Jasmin Selimagić, osumnjičeni uhapšen

Zločinu je svjedočilo više očevidaca, a sam čin ubistva snimile su i nadzorne kamere u kafiću.

PU Prijedor: Uhapšen počinilac teškog ubistva

Cvjetojević je nakon zločin sačekao policiju i ubrzo je uhapšen, a na licu mjesta je pronađena puška iz koje je pucao, kao i na desetine čaura.

unaworld.com/ba

Policija na terenu: Ubistvo u Novom Gradu