Većina građana jedva čeka ljetni period i sezonu godišnjih odmora, da mogu otići van grada i uživati na primorju ili nekoj drugoj destinaciji. Neki pritom neoprezno dijele te informacije na društvenim mrežama, zaboravljajući da provalnici često koriste odsustvo vlasnika, za provale i pljačkanje stambenih objekata.

Prijedorčani kažu da se trude da zaštite ličnu imovinu prije odlaska na odmor.

”Ljudi treba da vode računa o tome, jer svašta se dešava, pogotovo u zadnje vrijeme. Svako treba da zaštiti svoju imovinu”, rekao je jedan naš sugrađanin.

Iz Policijske uprave Prijedor apeluju na građane da preventivnim mjerama zaštite imovinu u sezoni godišnjih odmora i slučajevima dužeg odsustvovanja iz domova.

“Apelujemo na građane da prilikom dužeg odsustva, preduzmu sve potrebne mjere kako bi zaštitili svoju imovinu od potencijalnih izvršilaca krivičnih djela”, rekao je Dragan Milojica, načelnik PU Prijedor.

Građanima se savjetuje da provjere da li su sve dobro zaključali, da ne spuštaju roletne do kraja te da zamole osobu od povjerenja da povremeno obiđe njihovu kuću ili stan.

kozarski.com