Tattoo konvencije su događaji koji okupljaju tattoo umjetnike, entuzijaste i obožavatelje iz cijelog svijeta kako bi proslavili umjetnost tetoviranja.

Bilo da ste iskusni kolekcionar, tek počinjete ili jednostavno radoznali, konvencije o tetovažama nude jedinstvenu priliku da vidite najnovije trendove, upoznate neke od najtalentovanijih umjetnika u industriji i dobijete tetovažu.

Ove godine se održava prvi Balkan Tattoo Expo.

Ova manifestacija će se održati u periodu od 14. do 16. jula 2023. godine u Prijedoru, u sportskoj dvorani „Mladost“ koja se nalazi u samom centru grada.

U ovom periodu tokom ljetnje sezone Prijedor posjeti jako veliki broj turista, kao i naših ljudi koji su na privremenom radu u inostranstvu. U suštini sva BiH je mnogo interesantna turistima radi dobrote našeg naroda i opšte poznatog gostoprimstva.

U istom periodu u Prijedoru se održavaju mnoge druge brojne manifestacije, kao što su Međunarodni Bike week, Međunarodne motocross trke, susret Old timera, Tuning Show, tako da će posjeta gradu biti jako velika.

Sam Expo je napravljen radi druženja kako ljubitelja tetoviranja tako i samih majstora.

Na Balkan Tattoo Expo, koji će trajati tri dana, tattoo artisti će imati priliku da se takmiče u sljedećim kategorijama:

Petak 14.7.2023:
-Best Small – najbolja mala tetovaža koja ide do maksimalnih dimenzija 5x5cm
-Best Neotraditional
-Best Chicano
-Best Lettering
-Best of Friday – U ovoj kategoriji se odabire najbolja tetovaža odrađena u Petak, sa tim da pravo učešća imaju samo osvajači prvih mjesta u ostalim kategorijama tog dana.

Subota 15.7.2023:
-Best realistic B&G
-Best traditional
-Best watercolor
-Best ornamental
-Best of Saturday – Kao i za petak, u subotu će na isti princip biti odabrana najbolja tetovaža odrađena tog dana.

Nedjelja 16.07.2023:
-Best realistic color
-Best open category
-Best Japanese
-Best healed tattoo – najbolja zarasla tetovaža. U ovoj kategoriji svaki majstor učesnik Expa ima pravo da prijavi samo jedan rad, a na njima je da odluče koji im je najbolji zarastao.
-Best of Sunday – kao i za prethodne dane i u nedelju će biti odabrana najbolja tetovaža urađena tog dana. Isto tako u ovoj kategoriji nije dozvoljeno učešće pobjedniku kategorije zarasla tetovaža.
-Best of show – je kategorija u kojoj se odabire najbolje urađena tetovaža na cijelom Expu. I u ovoj kategoriji mogu učestvovati samo osvajači prvih mijesta iz kategorija Best of Day.

Napominjemo da sve tetovaže moraju biti u potpunosti odrađene na Expu, a za svaku kategoriju osim najbolje u danu su obezbjeđeni pehari za prva tri mjesta.

“Ono što je važno da istaknemo je to da smo se potrudili da obezbjede kao članove žirija jako kvalitetne artiste koji nisu sa Balkanskih područja, a čak neki nisu ni sa ovog kontinenta. Žiri će prilikom ocjenjivanja radova javno pokazivati ocjene koje je dodijelio za svaki rad, a nakon završetka takmičarskog dijela svi artisti koji budu željeli pričati sa žirijem u vezi dobijene ocjene će imati i tu priliku.” kažu organizatori.

“Jednostavno želimo da imamo jedno jako fer takmičenje i naravno, neka nabolji pobijedi.”

tatto-portal.ba