Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzima planske mjere i radnje s ciljem održavanja povoljnog bezbjednosnog ambijenta, imajući u vidu specifičnosti ovog vremenskog perioda u godini, a to su prije svega povećan priliv građana iz inostranstva, povećanu frekvenciju saobraćaja, veću posjećenost ugostiteljskih objekata, kao i samo održavanje većeg broja javnih skupova različitog karaktera.

U tom smislu građanima je na raspolaganju 24 časa dnevno besplatna telefonska linija „122“, kao i sami policijski službenici angažovani u pozorničko-patrolnoj djelatnosti – konstatovano je danas na stručnom kolegiju ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniše Karana koji je održan u Prijedoru.

Na kolegiju, kojem je prisustvovao direktor policije Siniša Kostrešević, načelnici operativnih uprava, kao i načelnik Policijske uprave Prijedor Dragan Milojica razmatrano je stanje bezbjednosti na području Republike Srpske, kao i same Policijske uprave Prijedor, koje je ocjenjeno kao dobro.

Načelnik PU Prijedor upoznao je stručni kolegiju sa aktivnostima koje ova uprava provodi na polju suzbijanja organizovanih kriminalnih grupa, kao i samog organizovanog kriminala, sa posebnim akcentom na sprečavanje zloupotrebe narkoticima.

On je podsjetio da je na području grada Prijedora u završnoj fazi realizacija projekta uspostavljanja sistema video nadzora, koji će značajno pomoći u radu policije po pitanju javnog reda i mira, kriminaliteta i saobraćaja.

Na kolegiju je zaključeno da će se nastaviti sa aktivnostima na sprečavanju i otkrivanju visokotehnološkog kriminaliteta i zloupotrebe djece u digitalnom svijetu, kao i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga.

Na kolegiju je bilo riječi i o Srednjoj školi unutrašnjih poslova, te ovom prilikom stručni kolegij poziva sve učenike, koji ispunjavaju uslove, da se prijave za upis u Srednju školu unutrašnjih poslova.

MUP RS