Realizacijom novog projekta Omladinska organizacija “Čuvari Sane” pomogla je uređenje popularne plaže “Kamen”, koja se nalazi u Usorcima. Postavljene su klupe i stolovi, kao i ljuljaške, klackalice i tobogani, što će mališanima boravak na plaži učiniti dosta zabavnijim.

Sredstva u iznosu od 5.000 maraka obezbijedila je Kompanija “Telemah”.

“Projekat smo nazvali “Parking”, gdje smo htjeli da pokažemo o značaju zapravo parkova, a ne samo parkinga. Svjedoci smo da uglavnom sve zelene površine postaju parkinzi. S toga smo htjeli da pomognemo, a ovaj naš projekat je za male lokalne zajednice. Mi smo izabrali Oštru Luku, odnosno mjesto Usorce, plažu “Kamen”, gdje smo se svi sigurno bar jednom ili više puta kupali i sunčali, neki gotovo cijelo ljeto provode na ovom kupalištu, a ne na gradskom. Cilj je da pomognemo i ove ljude koji već godinama unazad održavaju ovo kupalište”, ističe Milan Sadžak, predsjednik organizacije.

Plaža “Kamen” u Usorcima godinama je popularno kupalište i mjesto gdje mnogi Prijedorčani i njihovi gosti koji dođu iz drugih krajeva u vrelim ljetnim danima traže rashlađivanje i odmor.

Po riječima predstavnika Omladinske organizacije “Čuvari Sane”, na plaži “Kamen” u Usorcima uskoro će novim projektom napraviti stepenice za lakši i bezbjedniji pristup kupalištu.

kozarski.com