Na osnovu člana 24. Statuta Agencije “PREDA-PD” br. UO 09/13 v.d. direktor Razvojne agencije za razvoj grada Prijedora “PREDA”, objavljuje

J A V N I P O Z I V ZA PRIJAVU POLAZNIKA ZA POHAĐANJE OBUKE „SOLIDWORKS ESSENTIALS I 3D ŠTAMPA“

Razvojna agencija grada Prijedora „PREDA“ u okviru gradske mjere „Kreiranje i izvođenje programa obuke i prekvalifikacije prema aktuelnoj potražnji na tržištu rada (u daljem tekstu: Projekat), finansirane iz Budžeta Grada Prijedora, organizuje obuku „SolidWorks Essentials i 3D štampa“. Projekat se realizuje u partnerstvu sa Gradom Prijedorom i Odjeljenjem za privredu i preduzetništvo.

U skladu s tim, Razvojna agencija grada Prijedora „PREDA“ upućuje Javni poziv svim zainteresovanim licima, da se prijave za pohađanje obuke „SolidWorks Essentials i 3D štampa“.

Tokom obuke u trajanju od 72 sata, polaznici će steći nova znanja i vještine da se osposobe da samostalno izrade 3D virtuelni model, jednostavnije konstrukcije (oblika), u programu „SolidWorks“; sastave više 3D modela u jedinstven sklop, te isti po potrebi predstave u 2D crtežima. U okviru edukacije planirana je i upotreba 3D printera.

Nakon završetka obuke, polaznici će biti u mogućnosti da pristupe polaganju CSWA SolidWorks sertifikata, i konkurentniji za angažovanje u firmama koje rade u struci mašinstvo i obrada metala (i srodnim strukama), a u kojima se koriste programi za 3D modeliranje (SolidWorks) kao i 3D štampa FDM i drugim tehnologijama.

Obuka će se obavljati u prostorijama „Prijedor Circle Hub-a“.

Za sve odabrane polaznike, obuka će biti BESPLATNA.

PRIHVATLJIVI KANDIDATI

Obuka je namjenjena polaznicima sa minimum završenom srednjom školom (prijavljeni kandidati zanimanja IV stepena, tehničkih zanimanja će imati prednost), a koji su upoznati sa korišćenjem računara (osnovnim radnjama, radom sa prečicama na tastaturi, itd.). Dodatno, prednost će se dati kandidatima kojima je obuka na temu 3D modeliranje i 3D štampe neophodna za unapređenje kompetencija na aktuelnim ili potencijalnim radnim pozicijama u lokalnim poslovnim subjektima.

ODABIR POLAZNIKA

Odabir polaznika za neformalnu obuku će vršiti komisija imenovana od strane v.d. direktora Razvojne agencije grada Prijedora „PREDA“. Planirani broj polaznika je 10. Ako se na Javni poziv prijavi više od 10 kandidata, Komisija će prilikom izbora, izvršiti bodovanje prijave u skladu sa uslovima prihvatljivih kandidata, te ulazni intervju koji će se obaviti sa svakim prijavljenim kandidatom pojedinačno.

Za prijavljivanje na Javni poziv neophodno je dostaviti ispunjeni Prijavni obrazac.

Prijavni obrazac – SolidWorks i 3D stampa

Rok za dostavljanje prijava je najmanje do 05.09.2023. godine do 15 časova, odnosno do popune planirane grupe polaznika. Razvojna agencija “PREDA” zadržava pravo poništavanja javnog poziva u slučaju nezadovoljavajućeg odziva kandidata.

Prijave se mogu dostaviti putem mail-a na: obuke@predaprijedor.com (kontakt informacije na telefon +387 52 240 411) ili lično u prostorije Razvojne agencije grada Prijedora „PREDA“ (adresa: Poslovni centar Prijedor, Aleja kozarskog odreda 9, 79101 Prijedor – bivša upravna ugrada fabrike „Celpak“).

PREDA Prijedor