Laktaši: Omarska 5:2

Marković ‘32, Šikanjić ‘36, ‘50, ‘89, Gavrić ‘90 – Zdjelar ‘34, Jaćimović ‘76
Sudija: Lazić Dejan (Modriča)
Gledalaca: 300
Žuti kartoni: Šikanjić, Babić (Laktaši) Vujičić, Zdjelar, Panić, Anđić, Lajić (Omarska)

Laktaši
Knežević 7, Milić 7 (Nikolić -), Smailović 7 (Milojević -), Vuković 7, Šikanjić 8,5, Škorić 7 (Gavrić -), Trivić 7, Džombić 7 (Janjetović -), Marković 7,5 (Džajić -), Babić 7, Tešić 7
Trener: Miljan Bajić

Omarska
Vujičić 5,5, Lajić 6, Jovičić 5,5, Sajak 5,5 (Stojnić -), Anđić 5,5, Zdjelar 6,5 (Mikić 5,5), Kovačević 5,5, Vračar 5,5 (Marin 5,5), Nišić Đ. 5,5, Panić 6, Jaćimović 6,5
Trener: Zlatko Jelisavac

Omarska je pretrpjela još jedan poraz. Ovaj put doživjela je visok poraz na gostovanu u Laktašima, 5-2. Rezultat je definitivno previsok obzirom da je Omarska do poslednjeg minuta bila u igri za jedan bod, ali je primila dva gola u poslednjim trenucima utakmice i tako doživjela ubjedljiv poraz.

Utakmica je odigrana pred oko trista gledalaca i po idealnim vremenskim uslovima. Laktaši su od početka imali terensku inicijativu, prijetili uglavnom iz kornera i iz opasnih centaršuteva, ali Omarska je bez većih problema odolijevala. Valja izdvojiti pokušaj Babića u 25.minutu kada je iz dobre pozicije šutirao iznad gola.

I onda u periodu od 32-36 minute, za samo 4 minuta viđena su tri penala. Zaista kuriozitet, i sva tri su realizovana. U 32. minutu golman Vujičić ruši Šikanjića, a sudija Lazić pokazuje na prvi penal. Siguran realizator je bio Marković i doveo Laktaše u vođstvo. Samo minut kasnije štoper domaćih ruši Nišića i to je penal za Omarsku. Zdjelar sigurno trese mrežu Kneževića i donosi izjednačenje. Nažalost, Omarska nije uspjela izdržati ni 60 sekundi. U vazdušnom duelu su bili Lajić i jedna napadač Laktaša, a sudija je ocjenio da je Lajić napravio prekršaj, te je i po treći put pokazao na bijelu tačku. Ovaj put penal je izveo Šikanjić i doveo Laktaše u vođstvo od 2-1. Tim rezultatom se i otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu, Omarska je počela dosta ofanzivnije, ali u 50.minutu Jovičić je neoprezno driblao kao poslednji igrač odbrane, što koristi Šikanjić, oduzima mu loptu i trese mrežu Omarske, te povisuje vođstvo Laktaša na 3-1. Nije se Omarska ni tada predala, viđeno je dosta prilika i na jednoj i na drugoj strani, a onda ponovo bura u sammom finišu. U 72. minutu Anđić sa distance pogađa prečku Laktaša, lopta se odbija do Jaćimovića koji postiže gol, te smanjuje na 3-2 i vraća rezultatsku neizvjesnost. Uvukla se i nervoza u redove domaćina, Omarska je pokušala doći bar do boda, ali nije uspjela stvoriti neku stopostotnu šansu.

I onda u samom finišu, prvo najbolji akter susreta, Šikanjić u 89. minutu izvodi lijepu minijaturu i postiže gol za 4-2, čime je faktički odlučio utakmicu, da bi minut kasnije i rezervista Gavrić iskosa postigao gol i postavio konačnih i previsokih 5-2.

Dakle, gotov je prvi ciklus od 4 utakmice u kojem je Omarska osvojila samo 1 bod. Ipak, definitivno po svim rezultatima je jasno da će se ove godine liga podijeliti. Rudar, Radnik, Leotar, BSK i Laktaši su po svemu sudeći kvalitetniji od ostalih klubova, tako da Omarska bodove mora tražiti u utakmicama sa sebi ravnim klubovima.

U sledećem kolu Omarska dočekuje BSK, faktički Borac 2.

FK Omarska