Nakon Istočnog Sarajeva, Doboja, Lopara i Nevesinja, skupovi podrške institucijama Srpske – “Granica postoji” održavaju se danas na međuentitetskoj liniji u Koprivni kod Oštre Luke i u Lukama kod Vlasenice.

Na ovakav potez građani Srpske odlučili su se nakon što im je MUP-a Kantona Sarajevo zabranio da se okupe ispred pravosudnih institucija u Sarajavu da bi tamo izrazili nezadovoljstovo zbog podizanja optužnice protiv predsjednika Republike i v.d. direktora Službenog glasnika.

Skupu u Oštroj Luci prisustvuju gradonačelnici i načelnici potkozarskih gradova i opština, ministri finansija Republike Srpske Zora Vidović te rada i boračko-invalidske zaštite Danijel Egić, poslanici u Narodnoj skupštini Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH, predstavnici javnog i privrednog sektora, organizacija proisteklih iz Oodbrambeno-otadžbinskog rata.

Okupljeni građani nose trobojke.

Mirnom protestu na međuenitetskoj granici u Lukama prisustvuje više stotina građana, savjetnik predsjednika Republike Srpske Danijel Dragičević, ministri privrede i preduzetništva Srpske Vojin Mitrović i trgovine i turizma Denis Šulić, predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH Đorđe Radanović, načelnik Vlasenice i okolnih opština.

RTRS