Odbornici Skupštine grada Prijedor imenovali su u utorak Milorada Radića za direktora Centra za socijalni rad, a Tijanu Bereta Jacišin za direktora Sportske dvorane “Mladost”.

Na čelu ovih javnih gradskih ustanove u mandatima vršilaca dužnosti Radić je od februara 2021. godine, a Jacišinova od marta iste godine.

Skupština grada je usvojila izvještaj o radu Sportske dvorane “Mladost” za prošlu godinu gdje je naglašeno da je za novi parket potrebno milion KM, kao i izvještaj o realizaciji plana kapitalnih investicija za 2022. godinu u kojem je navedeno da sprovedeno 16 odsto predviđenog tim dokumentom.

Oni su donijeli odluku o pravu na pomoć u stambenom zbrinjavanju jer je potrebno da se odgovarajućim pravnim aktom reguliše ostvarivanje ovog prava i uslovi za to, kao i kategorije korisnika.

Pravo na pomoć u stambenom zbrinjavanju je prošireno pravo iz Zakona o socijalnoj zaštiti, a stambeni fond čine stanovi u vlasništvu i posjedu Centra za socijalni rad, kao i oni na koje ima pravo davanja.

Odbornici su donijeli više odluka o korištenju poljoprivrednog zemljišta u javnom vlasništvu gdje se nisu davale u zakup nove parcele nego je bila potreba postojeće zakupe uskladiti s promjenama nastalim nakon cijepanja parcela u katastaru.

Na sjednici je predstavljena i informacija o izboru i realizaciji projekata nevladinih organizacija u prošloj godini.

Od šest imovinskih referata, odbornici su usvojili dva, među kojima i prodaja nekadašnje škole u Miljakovcima koja nema đaka od 2018. godine, dok preostala četiri nisu dobila pordšku parlamenta.

Odbornik SNSD-a Saša Bursać prethodno je tokom diskusije upozorio da se gradsko zemljište prodaje po niskim cijenama, te da je stoga potrebno mijenjati procjenitelja, a u ovim predmetima je to Tihomir Timarac.

Bursać je ukazao i da je predloženom prodajom putem neposredne pogodbe bio obuhvaćen i dio trotoara u Aerodromskom naselju, kao i put u Omarskoj, gdje u skupštinskim materijalima nije jasno vidljivo ko sve koristi tu saobraćajnicu i da li su svi korisnici saglasni sa njegovom prodajom ili bi neko ovakvom odlukom bio ugrožen.

Odbornici su imenovali u upravne odbore Gradske apoteke Hatu Hadžiosmanagić, Razvojne agencije “Preda” Aleksandru Pašalić i Svjetlanu Simeunović i Turističke organizacije Milana Radivojca.

SRNA