U boračkoj organizaciji pripremaju se za obilježavanje 21. septembra, Dana prijedorskih ratnih jedinica.

Kao i prethodnih godina, program će biti organizovan na više lokacija i tradicionalno završiti kod Hrama Rođenja Presvete Bogorodice na Pašincu uz vojnički pasulj i druženje naroda i boraca.

U Organizacionom odboru ističu da je Dan prijedorskih ratnih jedinica jedan od najvažnijih datuma u toku kalendarske godine i pojašnjavaju detalje programa.

Program se obilježava na nekoliko lokacija, prije svega ispred spomen obilježja Za krst časni, zatim u kamenom cvijetu, u spomen sobi u kasani Kozara i na kraju na Pašincu.

Osim obraćanja zvaničnika, u svakom slučaju, pripremljena je jedna vrsta kulturno umjetničkog programa gdje učestvuju glumci prijedorskog pozorišta, etno udruženje “Srpski sokolovi Kozare” i Udruženje za očuvanje tradicije.

“Kao i svake godine, trudimo se da to bude na jedan dostojanstven, skroman, ali vrijedan pomena prikazan program, koji će na najbolji način pokazati jedinstvo, kako samih boraca tako i naroda koji se druži sa borcima”, kaže Željko Šrmaz, član organizacionog odbora za obilježavanje Dana prijedorskih ratnih jedinica.