Osnovni sud u Prijedoru vratio je na početak postupak po tužbi bivšeg radnika prijedorskog Doma zdravlja protiv disciplinskog kažnjavanja u slučaju neiskorištenih vakcina protiv kovida 19, a novo pripremno ročište zakazano je za 16. oktobar.

Sud je stavio van snage rješenja o održanom pripremnom ročištu i o glavnoj raspravi u ovoj parnici, rečeno je danas Srni u ovom sudu.

Sudija Branka Kragulj odluku je donijela kako bi sud postupio u skladu sa Zakonom o parničnom postupku, a nakon što su strane upoznate o tome da je i prisutni punomoćnik Doma zdravlja Prijedor Aleksandar Škorić bio podnosilac inicijative za pokretanje dispicplinskog postupka protiv ovog radnika.

Bivši radnik Dalibor Lajić, koji je bio zaposlen kao referent zaštite na radu, traži poništenje disciplinske kazne i isplatu novca koji mu je tom kaznom od plate obustavljen, zajedno sa pripadajućim kamatama, obrazlažući zahtjev time da je bio na bolovanju od 16. februara 2021. godine pa sve do odlaska u invalidsku penziju, a sporni događaj sa vakcinama desio se u aprilu 2021. godine.

Zbog neiskorištenih vakcina u ovom sudu vodi se i krivični postupak po optužnici Okružnog javnog tužilaštva Prijedor protiv načelnice Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Prijedor Milice Otković kojom joj se na teret stavljaju krivična djela nesavjestan rad u službi i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

U prijedorskom Domu zdravlja 12. aprila 2021. godine privremeno je obustavljeno vakcinisanje stanovnika protiv kovida 19 budući da je zbog nestanka struje došlo do prekida hladnog lanca, te je poremećena temperatura u zamrzivaču u kojem su čuvane 1.342 doze ruske vakcine.

SRNA
Foto – ilustracija