Prijedorska „Toplana“ juče je upalila kotlove i pustila toplotu u vrelovod, te spremno dočekuje grejnu sezonu koja zvanično počinje od 15. oktobra.

Vršilac dužnosti direktora „Toplane“ Prijedor Duško Miletić izjavio je za Kozarski vjesnik da bi određeni broj korisnika već sutra mogao da ima tople radijatore.

„Sve je spremno, juče smo upalili kotlove. U subotu bi naši građani trebalo da očekuju tople radijatore. Puštena je topla proba i ovom prilikom želim da zamolim naše građane da budu strpljivi, jer u subotu neće svi dobiti grijanje zato što je voda iz vrelovoda puštana pa vraćana tako da ima dosta zraka u radijatorima. Pozivam korisnike da budu par dana strpljivi i pozovu i prijave oni koji ne budu odmah imali grijanje“, rekao je Miletić.

On je podsjetio da je od ove sezone grijanje skuplje za 22 odsto, ali da cijena nije mijenjana 12 godina.

„Na prethodnoj Skupštini grada povećali smo cijenu usluge za 22 odsto. Ima građana koji kažu da je to nerealno povećanje, ali zadnje povećanje je bilo 2011. godine, a tada je metar drveta koštao 60 KM, dok je sada 120 KM. Pored toga, kada pogledamo one korisnike koji nisu na gradskom grijanju i koliko košta da obezbjede sirovinu, cijepanje i slaganje drva, onda je ovo poskupljenje opravdano“, rekao je Miletić.

On ističe da ostaju određene pogodnosti za redovne platiše i one koji plaćaju unaprijed.

„Svaki redovni korisnik koji uplati račun za grijanje do 25. u mjesecu ima pet odsto popusta, a svaki korisnik koji avansno uplati za narednu sezonu ima 10 odsto popusta“, izjavio je Miletić.

kozarski.com