Generacija učenika koja je 1973. godine sa diplomom tadašnje Trgovačke škole u Prijedoru krenula u nove životne pobjede, časom školskih uspomena proslavila je 50. godišnjicu mature. Prisjećajući se dana ispunjenih znanjem, ali i školskim nestašlucima, njih tridesetak evociralo je uspomene iz đačkih klupa.

“Drago mi je i puno mi je srce kada sretnem moje drugove. Ovaj susret je veoma poseban, to treba doživjeti. Vrlo smo emotivni, ali i srećni što smo zajedno. Neki drugovi, nažalost, više nisu među nama, neki su se odselili, ali nas tridesetak se uspjelo okupiti”, rekao je Stojan Vuleta.

Pričaju da su u to vrijeme gotovo svi maturanti nakon završetka školovanja dobijali posao, gdje su ostali i zaradili penzije. “Ne znam kako bih vam to objasnila. Vrlo sam uzbuđena i srećna što vidim drugare iz školske klupe. Emocije su nas obuzele, jer ovo je za sve nas poseban doživljaj”, dodala je Slavica Stupar.

“Kad sam nedavno ušao u Ugostiteljsko-ekonomsku školu, vratio sam se u ono lijepo vrijeme. Nakon školovanja u ovoj školi odmah sam pronašao posao, radio, stekao penziju”, istakao je Ljubo Tadić.

Bili smo i ostali skromni, dostojanstveni i radišni, nastojeći održati prijateljstvo koje nas je vezalo u srednjoj školi, poručuju učenici nekadašnje Trgovačke škole u Prijedoru.

kozarski.com