U dvanaestom kolu Omarska kod kuće dočekuje Velež iz Nevesinja. Ovo je prvi duel ovih klubova u njihovoj istoriji.

Svi smo svjedoci kako se u fudbalu sve vrlo brzo promjeni. Omarska je prije samo deset dana bila na rubu propasti, a nakon pobjede u Prnjavoru ponovo je zavladala euforija. Ipak, sada se mora biti oprezan, mora se potvrditi brejk iz Prnjavora i ne smije se dozvoliti da se ponovo upadne u krizu.

A u goste dolazi protivnik po mjeri, novi prvoligaš, Velež iz Nevesinja. Ali, kao što rekoh, mora se biti oprezan. Ekipa Veleža je sigurno jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone. Velež je do sada zabilježio čak pet pobjeda i nalazi se na devetom mjestu sa 16 bodova. Posebno se ističe napadački dvojac, Popović i Drašković, koji su u u ovih jedanaest utakmica postigli 14 golova.

Ipak, sve to ne treba da plaši Omarsku. Očigledno je da je Omarska u naletu i da se polako vide rezultati dobrog i vrijednog rada. Zbog kartona izostaće Kovačević, ali se vraćaju čak četiri igrača koja su propustili utakmicu u Prnjavoru. Dakle, stručni štab će biti na slatkim mukama prilikom izbora početnih jedanaest.

Pobjedom u nedjelju Omarska bi napravila veliki korak i priključila se ekipama u donjem djelu tabelu, zato pozivamo navijače da i u nedjelju pruže podršku i budu dvanaesti igrač.

FK Omarska