Tomislav Cvitanušić, poznati maratonac, triatlonac i alpinista održao je danas u Prijedoru motivacioni govor kojim nastoji da ljudima prenese iskrena iskustva iz svoje bogate biografije. Brojni Prijedorčani upoznali su se i s njegovim posljednjim postignućem, usponom na najviši vrh svijeta, Mount Everest, koji je ostvario u maju ove godine.

Kako ističe Cvitanušić, na ovaj način želi da motiviše mlade ljude da istraže svoje granice i ostvare sjajne rezultate.

“Volim da sve pojednostavim. Svi smo mi ljudi. Interakcija, bilo kakva, među ljudima je poželjna i potrebna da razmijenjujemo iskustva, da razgovaramo jedni sa drugima. Opet se vraćam na moje iskustvo u maju ove godine, stojeći na krovu svijeta shvatio sam koliko smo mi ljudi maleni, a nekad se doživljavamo prevažnim i prebitnim. Život će svakako proći i zato treba biti srećan u životu”, poručuje Cvitanušić.

Ovo je samo jedan u nizu događaja koji se širom BiH organizuju u okviru projekta “ReLOaD2”, koji finansira Evropska unija, a implementira UNDP, uz podršku Grada Prijedora.

“Tomislav Cvitanušić je izuzetan čovjek i sportista. Mislim da je pred mladim ljudima u Prijedoru jedan sjajan primjer kako mogu postići ono što žele”, rekla je Zorica Pavić, volonter UN-a.

To i jeste cilj ovog projekta. Inspirisati, motivisati i podstaći mlade širom BiH na postizanje novih dostignuća.

kozarski.com