Kozara: Omarska 2:0

Pljevaljčić ‘58, Bogučanin ‘71
Sudija: Bjelica Miroslav (Trnovo)
Gledalaca: 50
Žuti kartoni: Ilić, Plevaljčić, Asentić, Bogučanin (Kozara) Sajak, Petković, Kovačević, Nišić Đ, Grahovac, Zdjelar (Omarska)

Kozara (Gradiška)
Glišić, Tešić, Bokić, Ilić (Bogučanin), Komlenić (Hong), Delić, Takahashi (Dakić), Angeleski (Asentić), Veljkić, Pljevaljčić, Pepić
Trener Medović Alen

Omarska:
Vujčić, Sajak, Kopanja (Zdjelar), Panić (Mikić), Petković, Jaćimović, Nišić L., Jovičić, Kovačević, Nišić Đ., Vračar
Trener: Karanović Saša

Na Gradskom stadion Velimir Sombolac u Gradišci pred oko pedesetak gledalaca je odigrana utakmica 17. kola m:tel I lige Republike Srpske FK Kozara (Gradiška) – FK Omarska (Omarska) kojom je završen jesenji dio takmičenja, završena je pobjedom Kozare od 2-0.

Jako nevrijeme sa kišom i snijegom pola sata prije utakmice, dodatno je otežalo uslove za igru igračima oba tima. Prva prijeti Kozara preko Bokića, koji šutira sa ruba šesnaesterca preko gola u petoj minuti. Uzvraćaju gosti u 12. minuti, Sajak glavom šalje loptu preko gola Kozare nakon ubačaja sa desne strane. Minut kasnije, kontranapad Kozare, ali golman gostiju Vujačić na vrijeme izlazi i stiže do lopte prije Bokića.

Igra se otvoreno, između dva šesnaesterca, a nakvašen i razrovan teren prekida kombinacije obe ekipe. U 40. minuti Panić se oslobađa odbrane Kozare i šutira iskosa pored Glišića, ali lopta pogađa stativu i Pepić je izbacuje u korner. Nešto bolje se snalaze gosti iz Omarske u posljednjim minutama prvog poluvremena, Nišić Lazar pokušava nakon još jedne dobre kontre gostiju, ali je Glišić na mjestu i hvata loptu i na poluvrijeme se odlazi bez promjene rezultata s početka meča.

Agresivnije kreće Kozara u drugo poluvrijeme. Odlično prodire Asentić u 48. minuti, centrira, ali lopta proleće kroz peterac i niko ne uspijeva da je zahvati. Minut kasnije, odličan prodor Bokića, šutira pored već savladanog Vujičića, ali lopta prolazi milimetar pored stative gola Omarske.

Uzvraća Omarska preko Panića u 56. minuti, ali njegov udarac brani Glišić. U 58. minuti korner za Kozaru izvodi Bogučanin, Pljevaljčić se odlično ubacuje i između dva igrača Omarske pogađa mrežu gostiju za vođstvo Kozare od 1-0. Iako vode nastavljaju fudbaleri Kozare sa pritiskom ka golu Omarske. Pokušavaju Bokić i Asentić, ali odbrana Omarske uspijeva da ih izblokira. U 71. minuti Japanac Takahashi odlično prodire po lijevoj strani i šalje loptu oštro u peterac, natrčava Bogučanin i pogađa mrežu Omarske za vođstvo Kozare od 2-0. Pet minuta kasnije Omarska propušta veliku šansu da smanji rezultat, odlično se oslobađa odbrane Jaćimović, izlazi sam pred Glišića, šutira, ali mladi Glišić se refleksno baca i izbija loptu u korner. U 84. minuti Zdjelar pokušava nakon slobodnog udarca, ali je neprecizan. Rezultat se do kraja ne mijenja i Kozara dolazi do nove pobjede i jesenji dio prvenstva završava na petom mjestu, a Omarska na poslednjem sa dva boda zaostatka.

FK Kozara