U subotu je u kuglani koja se nalazi u sportskoj dvorani u prijedorskom naselju Urije, održan drugi krug kvalifikacija za finale Pojedinačnog prvenstva Republike Srpske za kuglaše.

Među 24 takmičara koja su nastupila našlo se i pet igrača Kuglaškog kluba “Rudar” Prijedor, Đorđe Paštar, Miodrag Trklja, Siniša Knežević, Mladen Martić i Zoran Crnomarković.

Paštar (614) i Trklja (606) su imali odličan nastup pa su jedino njih dvojica oborila više od 600 čunjeva.

To im je donijelo bitan napredak na tabeli za prvaka RS.

Iskusni Paštar je trenutno vodeći sa 1221 oborenim čunjem, drugi je Davor Kalat iz teslićkog “Minerala” sa 1218, dok je mlađi od braće Trklja koji nastupaju za “Rudar” treći sa 1207 čunjem.

U finale Pojedinačnog prvenstva RS koje se igra u Brčkom 23. decembra plasiralo se 12 najboljih kuglaša nakon dva kruga kvalifikacija.

Osim pomenute trojice tu su još Kršić (Mineral), Galić (Ada), Čakrama (Mineral), Smiljanić (Kozara), Mandić (Kozara), Prodić (Derventa), Kulaš (Kozara), Pavle Paštar (Ada) i Tartić (Posavina).

Od ostalih kuglaša “Rudara”, Knežević je bio 14. i za samo jedan čunj mu je izmaklo finale, Martić je završio kao 18. a Crnomarković kao 22.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com
Foto – KK “Rudar” Prijedor