Skupština grada Prijedora objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobrenje prisustva sjednicama Skupštine grada Prijedora u 2024. godini.

Javni poziv upućen je nevladinim organizacijama, udruženjima građana, sindikatima i drugim subjetkima registrovanim u skladu sa Zakonom o udruženjima i fondacijama Republike Srpske, a radi ostvarivanja načela javnosti u radu, jačanja neposredne i parlamentarne demokratije, boljeg izražavanja stavova građana i donošenja što kvalitetnijih odluka i drugih akata.

Predsjednik Skupštine grada će zajedno sa predsjednicima odborničkih klubova utvrditi kojim će udruženjima biti odobreno prisustvo u 2024. godini, uvažavajući elemente navedene u zahtjevima, te vrijeme i prostor.

“Odobravanje prisustva sjednicama ne znači automatski i pravo obraćanja na sjednicama, već se ovo pravo može steći po naknadnom odobrenju predsjednika Skupštine grada Prijedora i predsjednika odborničkih klubova u svakom pojedinačnom slučaju i nakon svakog pojedinačnog zahtjeva”, stoji u pozivu.

Rok za dostavljanje zahtjeva je 22. januara 2024. godine, a prioritet za dodjelu akreditacije imaju subjekti koji se bave pitanjima koja razmatra Skupština grada Prijedora.

Tekst i foto ilustracija – www.prijedordanas.com