Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica Prijedor u toku 2023. godine imala je 365 intervencija, objavili su prijedorski vatrogasci.

U 113 slučajeva u pitanju su bili požari na objektima, i to 25 na kućama i stanovima, osam na pomoćnim i sedam na poslovnim objektima, 18 na elektro-instalacijama, osam na plinskim instalacijama i 47 na dimnjacima.

“Od ostalih intervencija izdvajamo 15 požara automobila, 20 težih saobraćajnih nezgoda – sa teže povrijeđenim ili smrtno stradalim licima, 58 požara šume i niskog rastinja, 23 požara kontejnera za smeće i deset požara divljih deponija smeća”, saopštili su vatrogasci na svojoj “Fejsbuk” stranici.

Među 126 raznih tehničkih intervencija bili su pumpanje vode, otvaranje stanova i liftova, uklanjanje drveća nakon nevremena, hvatanje zmija, hajka na lisice, koje su se u više navrata pojavljivale na više lokacija u gradu, i razne druge asistencije građanima i institucijama, a obezbjeđivali su sve veće manifestacije na području grada među kojima su bogojavljensko plivanje za časni krst, Dani zime na Kozari i fudbalske utakmice Kupa BiH.

U toku 2023. godine prijedorski vatrogasci pohađali su stručna usavršavanja za gašenje požara na visokim objektima u Rijeci, gašenje požara u zatvorenim prostorima u Nišu i spasavanje na brzim vodama u Banjaluci.

Prošle godine navršilo se 140 godina organizovanog vatrogastva u Prijedoru i 62 godine postojanja Profesionalne vatrogasne jedinice Prijedor.

Prijedorski vatrogasci veoma su aktivni na onlajn platformama “Fejsbuk”, “Instagram” i “Jutjub” i njihove tekstualne objave, fotografije i video-zapise mediji vrlo često koriste kao kredibilan izvor informacija.

SRNA
Foto – TVSJ Prijedor