O B A V J E Š T E NJ E
stanovništvu zbog prekida rada Integrisanog zdravstvenog sistema (IZIS)

Poštovani sugrađani,

Obavještavamo vas da je u prethodnim danima došlo do potpunog prekida funkcionisanja aplikacija Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema (IZIS).

Nemogućnost pristupa elektronskom zdravstvenom kartonu pacijenta u velikoj mjeri otežava i usporava rad ambulanti i službi naše ustanove.

Dom zdravlja Prijedor će svim pacijentima osigurati neophodne zdravstvene usluge, a svoj rad će prilagoditi novonastaloj situaciji i postupati u skladu sa instrukcijama Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Ovim putem molimo pacijente na razumijevanje i strpljenje zbog mogućih dužih zadržavanja i čekanja na zdravstenu uslugu, a zbog činjenice da će u određenim situacijama biti potrebno dodatno vrijeme za preuzimanje zdravstvenih podataka iz štampanih evidencija.

Istovremeno, molimo pacijente da prije dolaska u Dom zdravlja Prijedor prethodno telefonskim putem kontaktiraju timove porodične medicine, gdje će dobiti sve nophodne informacije i na taj način zakazati ljekarske preglede i konsultacije, kao i ostvariti pravo na neophodne recepte za lijekove, uputnice i druge usluge.

Još jednom molimo za razumijevanje zbog novonastale situacije, koju možemo prevladati samo međusobnom saradnjom i poštovanjem, a na obostrano zadovoljstvo.

Očekujemo da će u narednih nekoliko dana Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske otkloniti problem i da će IZIS započeti sa radom u punom kapacitetu.

S poštovanjem,

Direktor Doma zdravlja Prijedor
Miloš Marjanović dipl. ekonomista