Nastavljeno je takmičenje u kuglaškoj Premijer ligi BiH u muškoj konkurenciji.

Prvo kolo drugog dijela prvenstva, ukupno 12., odigran je “rudarski” derbi.

Na kuglani u sportskoj dvorani na Urijama igrali su “Rudar” iz Prijedora i “Rudar” iz Kaknja, jedna od najkvalitetnijih ekipa šampionata.

S pravom se ovaj duel mogao nazvati derbijem jer su se sastali drugoplasirani Priejdorčani i četvrtoplasirani Kakanjci.

Na startu prvenstva izabranici trenera Nedeljka Drinčića su ostvarili vrijednu gostujuću pobjedu 5:3, a presudilo je osam oborenih čunjeva više.

I ovaj susret dva “Rudara” bio je neizvjestan do samog kraja.

U derbi meč domaći su ušli “na krilima” osvojene titule pobjednika Kupa Republike Srpske ali i dosta oslabljeni jer zbog porodičnih obaveza nisu nastupili standardni prvotimci Siniš Miljatović i Mladen Džajić.

Na početku je trener Drinčić postavio malo drugačiji raspored igrača po blokovima.

Marko Trklja (607) je bio na svom nivou pa je bez izgubljenog seta slavio u duelu sa Vedadom Karzićem (545).

Sa druge strane, najbolji igrač gostiju i statistički najbolji igrač dosadašnjeg dijela prvenstva Muamer Bešić je bio sjajan pa je sa najboljim rezultatom meča (626) očekivano bio bolji od Siniše Kneževića (566).

Nakon prvog bloka bilo je 1:1 i +2 za Prijedorčane.

Gdje je stao Marko, nastavio je njegov brat Miodrag Trklja u redovima domaćih pa je sa 605 oborenih čunjeva bez izgubljenog seta slavio protiv Dinka Dundića (540).

Nermin Hrustemović (593) iz kakanjskog “Rudara” bio je siguran u duelu sa Zoranom Stijepićem (556) i sa 3:1 u setovima donio svojoj ekipi novi bod pa nakon drugog bloka semafor pokazuje 2:2 i +30 za domaće.

Posljednji blok donio je duele Đorđa Paštara (567) i Vladimira Gurešića (571) te Dine Sikirića (540) i Amara Alagića (560).

Još jednom se pokazalo da je kuglanje izuzetno zanimljiv i dinamičan sport u kojem se do posljednjeg trenutka ne zna pobjednik i u kojem jedno bacanje može promijeniti mnogo toga.

Gostujući kuglaši su bacali bolje prva tri seta pa su u potpunosti preokrenuli rezultat i uoči posljednjih 30 hitaca imali +31 u čunjevima i gotovo viđenu pobjedu od 6:2.

Ipak, iskusni Paštar nakon tri ispodprosječna seta za njegove standarde igra odlično pa obara 158 drva i osvaja ovaj period igre dok njegov protivnik stiže tek do 128.

Sikirić takođe igra dobro posljednji set pa sa 147 oborenih čunjeva nasuprot 140 koliko je imao Alagić stiže do 2:2 u setovima iako gubi meč poen.

Domaća ekipa zahvaljujući dovoljnom broju oborenih čunjeva (3441) osvaja 2 meč poena na ukupan zbir pa uprkos činjenici da su gosti iz Kaknja (3435) dobili 4 pojedinačna duela stiže do boda na kraju.

Gledajući viđeno, remi u “rudarskom” derbiju je možda i realan iako bi gubitak boda i jedne i druge mogao “koštati” borbe za titulu.

Rudar (Prijedor): Rudar (Kakanj) 4:4 (3441:3435)

tekst i foto – www.prijedordanas.com