Informativno-poslovni centar “Kozarski vjesnik” danas obilježava 55. godišnjicu postojanja. Tim povodom organizovano je druženje penzionera, nekadašnjih i sadašnjih radnika naše medijske kuće.

Dugogodišnji spiker Radio Prijedora Jadranka Jaca Rečević u zasluženoj je penziji, ali je njen glas ostao prepoznatljiv kod mnogih slušalaca koje je decenijama u eteru uvodila u prvo “dobro jutro” i posljednje “laku noć”.

Veliko je zadovoljsto, kako je rekla, biti na zajedničkoj proslavi i druženju.

“Druženje s mojim bivšim i novim kolegama, puno mi znači. Srce je puno kada znaš da su ti otvorena vrata ustanove u kojoj si zaradio penziju. Radila sam 42 godine u ‘Kozarskom vjesniku’ i ostavila tu najljepše godine. Nakon svega, osjećam mješavinu ponosa, sreće, zadovoljstva i uzbuđenja. Jutros sam sa Sašom ponovo bila u studiju radija i osjećam da zaista svako treba da radi posao koji voli, jer samo tako čovjek može biti srećan”, poručuje Rečevićeva.

Voditelj Radio Prijedora Saša Goronja ispratio je stariju i dočekao mlađu generaciju kolega, a ovakva okupljanja, kako kaže, uvijek podsjete čovjeka na sopstvene početke.

“Ja sam u ovoj kući nepunih 30 godina, a kako je imati 55 godina, vrlo dobro znam, jer je Radio Prijedor od mene stariji svega 12 dana. Radio je jedna velika ljubav, bar moje kolege i ja tako osjećamo. Sve naše kolege ostavile su dubok trag u ovoj medijskoj kući. Svi oni koji su imali ljubav prema ovom poslu, ostali su vjerni i nakon radnog vijeka. Raditi na radiju je dosta stresno, odgovorno, ali i zabavno, tako da, kada idem na posao, ne mogu reći da idem da radim u smislu teškog i komplikovanog rada, već više svoj posao doživljavam opuštajući. To je način kako ja želim da provedem radno vrijeme, a želim da isto osjete i slušaoci”, rekao je Goronja.

Sve je krenulo te 1969. godine, kada je osnovan Radio Prijedor i IPC „Kozarski vjesnik“. Program Radija emituje se svakodnevno na frekvenciji 97.90 FM. Naša programska šema bazirana je na vlastitoj produkciji i u skladu je sa standardima RAK-a i željama slušalaca, što nas svrstava u najslušanije radio stanice prijedorske regije. Prvi broj lista „Kozarski vjesnik“ štampan je 1975. godine i od tada se neprekidno, svakog petka, pojavljuje na kioscima. Višedecenijska tradicija „Kozarskog vjesnika“ i pisanog novinarstva u Prijedoru je, međutim, znatno duža, jer nas vraća u proljeće 1942. godine, kada se na Kozari, u izdanju Partizanskog obavještajnog biroa Drugog krajiškog odreda „Mladen Stojanović“, pojavio prvi broj „Kozarskog partizanskog vjesnika“ i po tome je „Kozarski vjesnik“ najstarija novina u Bosni i Hercegovini. Kao takva, starija je od „Glasa“ i „Oslobođenja“, koji su štampani godinu dana kasnije.

“Danas obilježavamo naš uspjeh, a to je 55 godina trajanja i neprekidnog rada. Trajati je danas najteže. Uprkos brojnim teškoćama i velikoj konkurenciji, ‘Kozarski vjesnik’, sa svoja četiri medija, razvio se u značajnu medijsku kuću na području prijedorske regije. To svakako ne bi bilo moguće bez osnivača, tada opštine Prijedor, danas Grada Prijedora, koji i te kako prepoznaju ulogu i značaj lokalnog medija. Ponosni smo i na priznanje ‘Orden Njegoša 3. reda’ koje nam je dodijelio predsjednik RS Milorad Dodik povodom Dana Republike Srpske. To je dokaz da se naš rad prati, cijeni i vrednuje. Tokom svih ovih godina, bili smo servis građana i ovaj jubilej je prilika da se podsjetimo i zahvalimo našim penzionerima, nekadašnjim radnicima ‘Kozarskog vjesnika’, jer su i oni doprinijeli dugogodišnjem postojanju našeg medija”, navela je Tanja Mandić, vršilac dužnosti glavnog i odgovornog urednika IPC-a “Kozarski vjesnik”.

TV Prijedor je sa radom počeo prije 24 godine i televizijskim signalom pokrivena je teritorija grada. Naša medijska kuća od 2013. godine ima i portal putem kojeg plasira sve važne vijesti i informacije iz Prijedora i RS.

“Povodom dana IPC-a ‘Kozarski vjesnik’, svim zaposlenima čestitam dan naše medijske kuće. Protekla godina bila je izuzetno zahtjevna, sa brojnim izazovima koji su bili pred nama. Zalaganjem svih zaposlenih i uz veliku pomoć Gradske uprave, kojima se ovom prilikom zahvaljujem, uspjeli smo sanirati značajan dio dugovanja. U narednom periodu očekujemo stabilizaciju poslovanja i uz predan rad vjerujem da ćemo prevazići sve probleme”, rekao je Goran Vujčić, vršilac dužnosti direktora IPC-a “Kozarski vjesnik”.

Mnogobrojne čestitke stigle su danas na adresu IPC-a “Kozarski vjesnik”, među kojima se našla i čestitka gradonačelnika Prijedora Slobodana Javora.
“Povodom 55. rođendana Radio Prijedora, koji je radom kako novinara, tako i svih zaposlenih decenijama sticao ugled i povjerenje slušalaca zahvaljujući nezavisnom, objektivnom i pravovremenom izvještavanju javnosti o svim najvažnijim događajima prvenstveno u našem Prijedoru, upućujem iskrene čestitke. Želim da ostanete vjerni svojim slušaocima, šireći kao i dosad u eteru pozitivnu energiju i da se u godinama koje dolaze, uspješno suočavate sa profesionalnim izazovima koje donose moderna vremena. Bilo kako da napreduju savremena sredstva komunikacije, radio i živa riječ koju prenosi nešto je čemu se ljudi uvijek vraćaju i možda najviše vjeruju. Zato budite dostojni profesije koju obavljate, a budući da ujedno obilježavate i Dan medijske kuće, IPC ‘Kozarski vjesnik’ želim Vam napredak na sva četiri medija na kojima plasirate informacije prema našim sugrađanima”, navodi se u čestitki gradonačelnika Prijedora Slobodana Javora.

U IPC-u “Kozarski vjesnik” zaposleno je 20 radnika.

kozarski.com