Grad Prijedor je iz lokalnog budžeta preduzeću „Autotransport“ u proteklih nekoliko godina isplatio više od 1.600.000 KM. Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izjavio je da u ovom preduzeću postoje problemi, ali da lokalna uprava pomaže koliko može sa ciljem da se sačuva preduzeće, kao i radna mjesta zaposlenih u „Autotransportu“.

„Grad Prijedor je kao nikada do sada imao sluha za to preduzeće. Samo u prošloj godini smo isplatili 500.000 KM, a ove godine 300.000 KM. Pretprošle godine uvrstili smo u budžet 300.000 KM. Preko 1.600.000 KM su dobili u proteklih 3,5 godine. To su konkretna davanja iz budžeta grada. Smanjili su broj radnika, imaju problema. Mi činimo što je u našoj moći da sačuvamo preduzeće, da sačuvamo radnike. Da li će oni stati na svoje noge, sigurno će vrijeme pokazati, ali ono što je do grada i Gradske uprave i ljudi koji rukovode gradom, mi ćemo učiniti sve da to preduzeće stane na svoje noge“, izjavio je Javor.

Inače, „Autotransport“ je zbog teške situacije prošle sedmice obustavio prevoz putnika dva dana. Nakon što je preduzeću od grada interventno isplaćeno 100.000 KM, kupljena je nafta i ponovo je uspostavljen prevoz putnika. U „Autotransportu“ je zaposleno 58 radnika.

kozarski.com