Besplatnom Školom tenisa u okviru Teniskog kluba “Dr Mladen Stojanović”, pod pokroviteljstvom Grada Prijedora, počela je manifestacija “Prijedorsko ljeto 2024”.

Zainteresovanost za Školu tenisa je velika, navode iz ovog kluba, dodajući da će biće uložen maksimalan trud da najmlađi ostanu u ovom sportu.

TK “Dr Mladen Stojanović” biće domaćin Međunarodnog teniskog turnira u organizaciji Tenisa Evrope za djecu do 12 godina.

Pozivaju građane da dođu i vide koliki je značaj treniranja u nižoj dobi.

U skladu s tim, kako prošlih tako i ove godine, Klub organizuje besplatnu Školu tenisa u okviru “Prijedorskog ljeta”.

“Ogromno je zadovoljstvo što upravo na teniskim terenima našeg kluba započinje ‘Prijedorsko ljeto’, a za nas počinje tenisko ljeto 2024. godine. Pravo je zadovoljstvo vidjeti ovoliki broj mališana. Nadamo se da će većina njih ostati i nakon završetka besplatne Škole tenisa, koja će da traje do kraja avgusta”, rekao je Goran Nović, predsjednik TK “Dr Mladen Stojanović”.

Bilo je teško izabrati ko će sve učestvovati na “Prijedorskom ljetu 2024”, jer je konkurencija bila velika, ističu iz Gradske uprave. Navode da je Organizacioni odbor zasijedao tri puta kako bi došli do finalne liste učesnika.

“Veoma je značajno da ‘Prijedorsko ljeto’ počinje baš iz TK ‘Dr Mladen Stojanović’ koji se nalazi u godini velikih jubileja. Naime, ovaj klub proslavlja 90 godina, s tim da se ove godine slavi i 110 godina igranja tenisa u Prijedoru. Najavljivali smo nekoliko puta da je Prijedor grad sporta i kulture i to smo pokazali ‘Prijedorskim ljetom 2024’, jer smo uvrstili niz manifestacija koje promovišu upravo sport i kulturu.

Oganizovali smo mnoge besplatne sadržaje za naše najmlađe i radionice koje imaju za cilj da oni stasavaju u zdravom i vedrom duhu”, naglasio je Aleksandar Milješić, načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i NVO.

U okviru višemjesečnog programa “Prijedorskog ljeta 2024” planirano je oko 60 kulturnih, zabavnih i sportskih događaja. Manifestacija traje do 30. avgusta.

kozarski.com