Rukometaš Marko Davidović se trofejima oprostio od slovačkog kluba Tatran Prešov u kojem je proveo dvije i po sezone. Na kraju je otišao sa titulom šampiona i tako na najljepši način završio period koji je proveo u ovom klubu.

Stameni bek je bio i povremeni reprezentativac BiH, a ističe da je imao veliki motiv da se s titulom šampiona oprosti od ovog kluba.

-Tatran Prešov će mi zaista ostati u veoma lijepom sjećanju. Ove dvije i po godine provedene u Slovačkoj pamtiću kao najljepše u karijeri. Sjajan klub, odlični ljudi i stekao sam prijatelje za cijeli život. Imao sam veliki motiv, jer sam obećao klubu, ali i sebi da ćemo doći do trofeja. Nisam igrao finale prošle godine, tako da sam na početku sezone obećao da će ove biti drugačije. Na kraju je tako i bilo. Veoma bitna titula jer smo ispunili naše ciljeve i lične želje. Osvojili smo titulu šampiona i kup tako da sam se na najljepši način oprostio od kluba. Ne samo da sam osvojio trofeje na kraju već mislim da sam u ovom periodu u Tatranu igrao i najbolji rukomet u svojoj karijeri. Imao sam slobodu, povjerenje ekipe i to je nešto što nema cijenu – istakao je Davidović.

Malo je međutim nedostajalo da iskusni rukometaš ne odigra ni ovo kompletno finale. Prije dvije sezone je zbog povrede propustio finale plej-ofa, a ove godine je zaradio težak udarac.

– U drugom meču finalne serije protivnički igrač me udario u glavu sa dvije ruke pri čemu mi je nanio povrede na čelu. Srećom zaradio sam “samo” kopču, a prošle godine ih je bilo 15. Tako da sam ove “dobro prošao”, ali na sreću sam nastavio finalnu seriju bez većih problema i dao doprinos osvajanju trofeja – poručio je Prijedorčanin.

Steaua novi izazov

Davidović će naredne sezone igrati u Rumuniji. Potpisao je za slavnu Steauu.

– Od sljedeće sezone moj klub biće Steaua sa kojom sam potpisao ugovor na dvije godine. Dolazi novi trener i dosta novih igrača tako da su ambicije gornji dio tabele, a liga će biti baš jaka – dodao je Marko.

Glas Srpske
Foto – Tatran Presov – V. Zamborsky