Rukovodstvo Bolnice „Dr Mladen Stojanović“ smatra da je sadašnji način naručivanja komplikovan za pacijenete i da im pravi dodatne troškove.

Vršilac dužnosti direktora ove ustanove Miroslav Bijelić izjavio je da se radi na tome da se pacijenti naručuju telefonskim i elektronskim putem, te uz pomoć veb stranice.

Naveo je da bi novi način naručivanja mogao zaživjeti prije rekonstrukcije Bolnice, a koja bi trebalo da počne krajem godine od sanacije krova.

Bijelić je objasnio da je u toku izrada aplikacije koja će omogućiti elektronsku evidenciju svih termina i zakazanih pacijenata.

“Radim na tome aktivno, nadam se da će aplikacija biti završena do kraja mjeseca, da ćemo sljedećeg mjeseca raditi testiranje, da će u praksi zaživjeti u avgustu, septembru. Mislim da ne treba nešto radikalno mijenjati odjednom, zbog posljedica koje može izazvati, pogotovo u osjetljivoj oblasti kao što je zdravstvo. Potrebno je to testirati, postepeno preći. Naručivali bi svaki dan. Pacijent bi bio obavješten ukoliko dođe do promijena. Na veb stranici bi bile liste i mogli bi vidjeti kada ste naručeni uz poštovanje Zakona o zaštiti ličnih podataka. Imali bi šifre koje biste vi znali”, objasnio je Bijelić.

kozarski.com