U okviru Prijedorskog ljeta Odred izviđača Doktor Mladen Stojanović organizuje manifestaciju Izviđački dan pod sloganom Izviđači vas zovu: Svi u prirodu.

Manifestacija će se održati 29. juna sa početkom u 17,00 časova u izviđačkom kampu Kapela iznad Brezičana.

Ovom prilikom biće promovisan mali adrenalinski park sa osam prepreka i dječijim zip lajnom dužine 25 metara.

Za djecu je pripremljen je bogat program: takmičenje u izviđačkim igrama spretnosti, vožnja zip lajnom i savladavanje prepreka u adrenalinskom parku.

U 19,30 časova predstavićemo trenutne sadržaje i buduće planove za uređenje ovog jedinstvenog mjesta za boravak i aktivnosti djece u prirodi.

Nakon toga ćemo promovisati knjigu Družina iz predgrađa i ptičija zavera autorke Biljane Kordić.

Ovo je avanturistički tinejdžerski roman iz izviđačkog života koji tretira život u prirodi i sa prirodom sa ciljem širenja svijesti o čuvanju prirode.

U promociji će, pored autorke, učestvovati Ernest Badnjević, starješina Odreda izviđača Dr Mladen Stojanović, Dragan Zgonjanin, predsjednik Skupštine Lovačkog društva Mrakovica i Zoran Stanić kao moderator.

U 21,00 ćemo podići izviđačku zastavu uz pjevanje Himne vatri i zapaliti logorsku vatru, nakon čega će uslijediti druženje.

Izviđačko zabavno veče uz logorsku vatru upotpuniće tamburaški orkestar KUD Milan Egić iz Brezičana i članovi KUD Dimitrije Tucović iz Beograda koji učestvuju na Festivalu Kozarsko kolo u Prijedoru.

Posjetioci će imati priliku da uz logorsku vatru sami ispeku kobasice na štapićima.

Izviđači vas zovu: Svi u prirodu! Čekamo vas na Kapeli!