Prijedor će 5. i 6.jula biti centar koncertnog događanja i mnogi regionalni i domaći izvođači stižu na četvrto izdanje „Tuborg Garden Festa“.

Ako prethodnih godina niste posjetili „Tuborg Garden Fest“, a upravo ste ove godine odlučili posjetiti ovaj mnogima omiljeni regionalni ljetni festival, pred vama su dva dana puna zabave, fantastičnih ljudi i odličnog raspoloženja.

Muzički line up iz godine u godinu privlači sve više onih željnih dobre zabave, a uz sve to, savršen zvuk i produkcija u cjelini još jednom potvrđuju najviše standarde „Tuborg Garden Festa“.

Ovogodišnje, četvrto po redu izdanje, obećava da će nadmašiti sva očekivanja, i donijeti urbani ritam i dobru energiju u Prijedor.

U srcu grada, Ljetna bašta je tradicionalno epicentar nezaboravnog iskustva, koja spaja ljubitelje muzike u jedinstvenom ambijentu, a „Garden Fest“ je sinonim za raznolikost zvuka, emocije i zabave, i najbolji izbor za vikend pun uživanja.

U petak 5.jula će nastupe na bini Ljetne bašte otvoriti bend „Sinhro“ iz Novog Grada, koji na sebi svojstven i energičan način prezentuje rock&roll.

Iste večeri, na istom mjestu, nastupiće Nenad Marić, široj javnosti poznatiji pod imenom Kralj Čačka, akademski slikar, pjesnik i kantautor. Po prvi put u Prijedoru publici će se predstaviti „Detour“ sa svojim najvećim hitovima, uključujući uvijek aktuelnu i protestnu pjesmu „Biram“. „Detour“ polako priprema teren za objavu svog sedmog studijskog albuma, a kao uvod u novo izdanje predstavili su pjesmu “Kao ptica let”, koju će publika u Prijedoru svakako čuti prve festivalske večeri.

Atmosferu do usijanja će dovesti Mile Kekin, nekadašnji frontmen kultnog zagrebačkog pank-rok benda “Hladno pivo“, koji će sa svojim bendom pored svojih novijih pjesama publici odsvirati i neke od najvećih hitova „Hladnog piva“.

Publika na „Tuborg Garden Festu“ željno iščekuje nastup grupe „Parni valjak“, koji prvi put stiže u Prijedor. Sa novim pjevačem Igorom Drvenkarom, koji obećava da će donijeti svježu energiju i dinamiku njihovim legendarnim hitovima, napraviće atmosferu za pamćenje. Uz njihove najveće hitove „Dođi“, „Zastave“, „Sve jos miriše na nju“, na bini Ljetne bašte biće svirani i njihovi novi singlovi, kao što su „Moja glava,moja pravila“, „Sad kad znaš“ i „Bogati će pobjeći na Mars“.

Ništa manje zabavna neće biti ni subota 6.jul. Lokalni bend „Plan B“ izlazi prvi na binu Ljetne bašte i predstavlja svoje prve autorske pjesme , koje zaista vrijedi poslušati. Na istoj sceni će se pojaviti i dinamični hip-hop duo iz Crne Gore „Who See“ , te hrvatski reper Grše, jedno od vodećih imena nove domaće hip-hop generacije, poznat po svojim brzim rimama, zaraznim beatovima i beskompromisnom stavu.

Za ljubitelje metal/pank zvuka iste večeri nastupiće i beogradski „Mortal Kombat“.

Veliki nastup kultnog hip hop sastava „Beogradskog sindikata“, koji je poznat po jedinstvenim društvenim porukama, a posebno koncertima, koji se opisuju kao legendarni, obilježiće ovaj regionalni muzički događaj. Posebno su vezani za svoju publiku preko Drine, kojoj su i posvetili pjesmu “Jedina Srpska”, za koju je izašao i spot u martu mjesecu ove godine. Poslije 13 punih godina diskografske pauze, „Beogradski sindikat“ je prošle godine objavio svoj četvrti studijski album pod nazivom “Sindikalno proleće”, na kojem se nalaze 23 pjesme.

Predivan ambijent u Ljetnoj bašti, snažna muzička imena i sjajna produkcija, samo su neki od razloga zašto posjetiti četvrti po redu „Tuborg Garden Fest“.

Požuri po svoje karte i rezerviši svoje mjesto na vrijeme! Jednodnevne ulaznice po cijeni od 20 KM i dvodnevne za samo 30 KM potraži na www.gigstix.ba i prodajnim mjestima Gigstixa, te na Trgu majora Zorana Karlice u Prijedoru. Uz kupljenu kartu, besplatno možete koristiti prevoz Željeznica Republike Srpske za vrijeme festivala.

Festival je u prethodnim godinama privlačio poznata imena domaće i regionalne muzičke scene, a nastupali su izvođači različitih muzičkih stilova. Tako će biti i ove godine, te će posjetioci u Prijedoru moći uživati u nastupima brojnih izvođača.

Dođite u Prijedor i ovog ljeta i doživite čarobno muzičko putovanje i atmosferu „Tuborg Garden Festa“. Ne propusti priliku da budeš dio ove, sada već tradicionalne, muzičke priče.