Policija u Banjaluci oduzela je BMW od D.D. iz Prijedora, koji je prethodno naglo startovao vozilo, te tokom pokušaja bjekstva prolazio kroz raskrnice dok mu je semafor pokazivao crveno svjetlo, potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Zaustavili su ga 29. juna pripadnici Policijske uprave Banjaluka, na raskrsnici ulica Krajiških brigada i Trive Amelice.

Na vozilu su bile strane registarske oznake, a kako je saopšteno, prije zaustavljanja, policajci su u Jevrejskoj ulici primjetili ovo vozilo, koje je naglim startovanjem motora i škripom guma proizvodilo buku.

“Vozač se oglušio o zvučnu i svjetlosnu signalizaciju policajaca, te nastavio kretanje prolazeći kroz raskrsnice iako je na njima upaljeno crveno svjetlo, pokušavajući da pobjegne”, rečeno je iz banjalučke policije.

Uslijedile su provjere. Utvrđeno je da D.D. nije vlasnik vozila, da nema položen vozački ispit, te da je višestruki povratnik u prekršajima. Ali ni to nije sve – ima i dug u registru novčanih kazni od 2.300 KM. Vozilo mu je oduzeto. Ni tu se, međutim, nije okončao posao policije.

“Daljim provjerama utvrđeno je da je tim vozilom počinjeno više prekršaja evidentiranih stacionarnim radarskim sistemima, te je vlasniku vozila Đ.M. iz Banjaluke, uručeno pet prekršajnih naloga za to, kao i nalog za ustupanje vozila na upravljanje licu koje nema položen vozački ispit”, dodaje se u saopštenju.

Nastavljene su dodatne provjere, te je utvrđeno da je ovim vozilom napravljen još jedan težak prekršaj.

“Provjerama je utvrđeno da je 13. maja 2024. godine u Banjaluci u Ulici krajiških brigada, M.V. iz Banjaluke, upravljajući tim vozilom brzinom od 179 km/h na dijelu puta gdje je ograničenje brzine 70 km/h počinio prekršaj ‘Nasilnička vožnja'”, rekli su iz policije.

nezavisne.com